Ga door naar belangrijkste inhoud
Recepten

Zelfgemaakte Kalkoen & Chili Burgers Recept | Meal Prep

Zelfgemaakte Kalkoen & Chili Burgers Recept | Meal Prep
Jennifer Blow
Schrijver en Expert2 jaar Ago
Bekijk het profiel van Jennifer Blow

Deze low-cal zelfgemaakte limoen- en chili-kalkoenburgers zullen je meal prep een upgrade geven.

Probeer deze smakelijke limoen- en chili-kalkoenburgers voor je volgende meal prep sessie. Ze bevatten weinig calorieën en vet en zijn heerlijk van smaak.

Porties

5 hamburgers

kalkoenburgers

Ingrediënten

  • 1 tl kokosolie
  • 50 g havermout
  • 40 g kalkoengehakt (2-7% vetgehakt)
  • 1/2 theel. zeezout & zwarte peper
  • 1/2 rode peper
  • 1 theelepel. knoflookpasta (je kunt ook 1 fijngehakt teentje gebruiken)
  • 1/2 kleine rode ui
  • 1/2 limoen (sap en schil)

Methode

1. Verwarm eerst de oven voor op 180°C. Voeg de havermout toe aan een keukenmachine en verwerk tot het fijn gemengd is.

2. Voeg de ui, chilipeper, knoflook en limoensap en rasp toe en verwerk tot het grof gehakt is. Voeg vervolgens het burgergehakt, zout en peper toe en pulseer om te combineren.

3. Maak met je handen 5 burgerpasteitjes en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.

4. Bak gedurende 15-20 minuten.

5. Serveer met groenten naar keuze. Gebruik slawraps voor een koolhydraatarme versie.

Op zoek naar meer gezonde & lekkere recepten?

BEKIJK DIT OOK:

Voedingswaarde informatie

Calorieën147
Totaal vet5g
Totaal koolhydraten10g
Suiker1g
Eiwit17g
Jennifer Blow
Schrijver en Expert
Bekijk het profiel van Jennifer Blow

Jennifer Blow is onze geregistreerde diëtist. Registered Associate Nutritionist - het Britse register van bekwame en gekwalificeerde voedingsprofessionals. Ze heeft een Bachelor of Science in Nutritional Science en een Master of Science in Research in Nutrition en is nu gespecialiseerd in het gebruik van sportsupplementen voor gezondheid en fitness, ondersteund met wetenschappelijk onderzoek.

Jennifer is geciteerd en genoemd als voedingsdeskundige in grote online publicaties, waaronder Vogue, Elle en Grazia. Dit door haar expertise in voedingswetenschap voor bewegen en gezond leven.

Haar ervaring strekt zich uit van het werken met de NHS (National Health Service) op voedingsinterventieproeven, tot specifiek wetenschappelijk onderzoek naar omega-3 vetzuursupplementen en ook het effect van fastfood op gezondheid, dat ze heeft gepresenteerd op de jaarlijkse Nutrition Society Conferentie. Jennifer is betrokken bij vele professionele ontwikkelingsevenementen om ervoor te zorgen dat haar kennis op het hoogste niveau blijft. Lees hier meer over Jennifer's ervaring.

In haar vrije tijd houdt Jennifer van wandelen en fietsen in de heuvels. In haar artikelen zul je zien dat ze ervan houdt om gezond eten aan te moedigen. Dat betekent echter zeker niet dat je een leven lang honger zult hebben.

myprotein