Ga door naar belangrijkste inhoud
Recepten

Zalm Poké Bowl Recept | Eiwitrijke Maaltijd

Zalm Poké Bowl Recept | Eiwitrijke Maaltijd
Lauren Dawes
Schrijver en Expert2 jaar Ago
Bekijk het profiel van Lauren Dawes

Verander je meal prep met deze frisse en smaakvolle poke bowl.

Klaar met steeds dezelfde recepten? Hier is een geweldige macrovriendelijke lunchoptie die perfect is om mee te nemen naar je werk en waarbij je niet hoeft te wachten op de magnetron. Dit is de kijk van @niallkirkland op een poke bowl, een traditioneel hoofdgerecht uit de inheemse Hawaiiaanse keuken.

Deze zalm poké bowl is ideaal als een uitgebalanceerde maaltijd die je de hele dag van brandstof voorziet, want het biedt een gezonde portie koolhydraten uit kleefrijst, omega-3 en eiwitten uit de zalm, en veel knapperige, verse groenten voor vitamines, mineralen en vezel. Oh, en die sriracha-marinade voegt een smaakkick toe om je smaakpapillen ook blij te houden.

Geen fan van rauwe vis? Je zou het in plaats daarvan kunnen proberen met knapperige tofu-stukjes. Een van de beste dingen van deze poke bowl is dat je het helemaal naar je eigen smaak kunt maken door de extra's die je toevoegt, te mixen en af te wisselen.

Serveert 4

https://youtu.be/doZSS9lpOio

Ingrediënten

  • 3 el lichte mayonaise
  • 1 el sriracha
  • 2 el sojasaus
  • 2 el mirin (of een andere rijstwijnazijn)
  • 1 el geroosterde sesamolie
  • 1 el honing
  • 300 g zalm van sashimikwaliteit
  • 1 wortel
  • 1 komkommer
  • 2-3 lente-uitjes
  • 1 avocado (in plakjes)
  • 1 kop kant-en-klare edamame bonen
  • 250 g plakkerige witte sushirijst
  • 1-2 sjalotten (fijn gesneden)
  • 1 el Kokosolie
  • 1 Om te garneren: sesamzaadjes
Zalm Poké Bowl

Instructies

1.

Meng eerst de lichte mayonaise, sriracha, sojasaus, mirin, sesamolie en honing tot een gladde marinade.

 

2.

Bewaar ½ van de marinade om later als dressing te gebruiken en voeg dan de sashimi-zalm toe aan de resterende marinade. Meng de zalm met de marinade, pas op dat je deze niet beschadigt, en laat het minstens een uur marineren.

 

3.

Spoel sushirijst grondig af tot het water helder is. Kook vervolgens sushirijst volgens de instructies op de verpakking (meestal ongeveer 10 minuten koken en dan 10 minuten stomen) en laat afkoelen voordat je het serveert.

 

4.

Snijd de komkommer in vieren, de lente-uitjes in de lengte in dunne plakjes en de wortel julienne met een dunschiller.

 

5.

Verhit nu de kokosolie in een pan met antiaanbaklaag en voeg gesnipperde sjalotten toe. Fruit de sjalotten zachtjes op laag vuur gedurende ongeveer 7 minuten, tot ze bruin en krokant zijn. Haal vervolgens uit de pan en breng over naar een stuk keukenpapier.

 

6.

Als alles klaar is, bouw je je poke bowl, door eerst rijst in lagen te leggen en dan al je toppings. Garneer met sesamzaadjes en geniet direct, of bewaar in luchtdichte bakjes in de koelkast tot 3 dagen als meal prep.

Voedingswaarde informatie

Calorieën552
Totaal vet19g
Totaal koolhydraten70g
Eiwit24g
Lauren Dawes
Schrijver en Expert
Bekijk het profiel van Lauren Dawes

Lauren is afgestudeerd in de Engelse literatuur en afkomstig uit het zuiden van het Verenigd Koninkrijk. Ze is altijd al dol geweest op zwemmen, heeft de afgelopen jaren de power van krachttraining ontdekt en geniet enorm van haar wekelijkse yogales.

In de weekenden kookt of eet ze meestal een soort van brunch en geniet ze van het uitproberen van nieuwe recepten met haar huisgenoten. Ze gelooft heilig in het evenwicht tussen de sportschool en af en toe een lekkere gin.

Lees hier meer over de ervaring van Lauren.

myprotein