Ga door naar belangrijkste inhoud
Recepten

Verse Loempia’s Met Satésaus | ‘Fakeaway’ Recepten

Verse Loempia’s Met Satésaus | ‘Fakeaway’ Recepten
Lauren Dawes
Schrijver en Expert5 jaar Ago
Bekijk het profiel van Lauren Dawes

Maak een écht afhaalklassieker - maar dan wat gezonder!

Er is geen reden waarom je niet zou mogen kunnen genieten van de smaken en het voedsel waar je van houdt, zonder te ver af te wijken van de doelen waar je naartoe werkt - of nog meer van je zuurverdiende geld over te dragen aan thuisbezorgd..

Met dit eenvoudige recept kun je genieten van een heerlijke partij verse loempia's met de lekkerste satésaus die je ooit hebt geproefd (sorry dat we dramatisch zijn, maar het is de waarheid).

We hebben twee verschillende vullingsopties voor je, de ene volledig veganistisch en de andere met garnalen, dus je zou al je vrienden en familie blij moeten kunnen maken met deze loempia's.

Er is ook niets dat je tegenhoudt om te experimenteren met je eigen vullingen - wissel je favoriete groenten in of probeer wat versnipperd gekookt vlees toe te voegen!

Maakt 8

https://youtu.be/BQ9wfNKnvIo

 

Ingrediënten

Voor de loempia's:
  • 100 g vermicelli-noedels
  • 10 g verse koriander (fijngehakt)
  • 10 g verse munt (fijngehakt)
  • 1 eetl. lichte soja saus
  • 8 vellen rond rijstpapier
  • Water
  • 12 gekookte garnalen (optioneel)
  • 1 wortel (geschild & fijgesneden)
  • ½ komkommer (fijngesneden)
  • 1 gele peper (fijngesneden)
  • 1 rode peper (fijngesneden)
  • ¼ rode kool (fijngesneden)
  • Handvol slabladeren
Voor de satésaus:
  • 125g Natuurlijke Peanut Butter (als je een notenallergie hebt, probeer dit dan in te ruilen voor tahini)
  • 1 stuk verse gember (geschild en fijngehakt)
  • 2 eetlepels. limoensap
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 1 eetl. ketjap
  • 1 eetl. sesamolie
  • 4 el. hoisinsaus
  • 1 rode chili (fijngehakt)

Methode

  1. Bereid eerst je noedels door ze toe te voegen aan een grote kom en meng ze door de gehakte koriander, munt en sojasaus met lichte saus. Zet daarna even aan de kant.
  2. Leg al je vullende ingrediënten zo op dat je alle groenten in fijne plakjes hebt gesneden, het ronde rijstpapier klaar op een bord en de voorbereide noedelsmix dichtbij. Je hebt ook een ondiepe kom of schaal met water nodig.
  3. Leg vervolgens een vel rijstpapier in het water en laat 30 seconden weken.
  4. Verwijder het papier voorzichtig en pas op dat je het niet scheurt. Leg het vervolgens op een vochtige, schone theedoek. We vinden dat dit het beste oppervlak is om je loempia's op te bouwen, omdat het helpt vasthouden en scheuren te voorkomen.
  5. Monteer nu je vullingen in een lijn over het rijstpapier, iets onder het midden. Zorg ervoor dat je aan beide uiteinden van de vullingen ongeveer 2 cm ruimte laat om voldoende ruimte te hebben om het papier om te vouwen. Begin met de reepjes groenten, dan een paar slabladeren en tot slot de noedels.
  6. Vouw het papier voorzichtig om zodat de uiteinden van de vulling eerst worden bedekt, vouw vervolgens vanaf de onderkant om de vulling om te wikkelen. Je zou een strak pakket moeten krijgen.
  7. Herhaal dit voor de resterende ingrediënten, totdat je 8 gelijkmatig gevulde loempia's hebt. Snijd ze in tweeën en zet ze opzij terwijl je je satésaus maakt.
  8. Voeg in een kleine kom de pindakaas, gember, knoflook, limoensap, sojasaus, hoisinsaus, sesamolie en chili toe en meng grondig met een vork. Je zou een vlotte, dikke consistentie moeten krijgen.
  9. Serveer de verse loempia's met veel dipsaus in een bijgerecht en geniet er van!

Voedingswaarden per portie:

Lauren Dawes
Schrijver en Expert
Bekijk het profiel van Lauren Dawes

Lauren is afgestudeerd in de Engelse literatuur en afkomstig uit het zuiden van het Verenigd Koninkrijk. Ze is altijd al dol geweest op zwemmen, heeft de afgelopen jaren de power van krachttraining ontdekt en geniet enorm van haar wekelijkse yogales.

In de weekenden kookt of eet ze meestal een soort van brunch en geniet ze van het uitproberen van nieuwe recepten met haar huisgenoten. Ze gelooft heilig in het evenwicht tussen de sportschool en af en toe een lekkere gin.

Lees hier meer over de ervaring van Lauren.

myprotein