De herfst is weer aangebroken en daar horen herfstachtige soepen bij voor op een regenachtige dag! Deze vegetarische pittige paprikasoep is ideaal als lunch, als voorgerecht of als maaltijdsoep met lekkere afgebakken broodjes en smeersels. De soep bevat veel groenten en door de zonnebloem- en pompoenpitten gezonde vetten.
- Serveren
- 4 kommen
- Bereidingstijd
- 20 minuten
Ingrediënten
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 1/2 rode peper
- 2 paprika's
- 1 winterpeen
- 2 tomaten
- 1 liter water
- 1 blokje groentebouillon
- 120 g feta
- 40 g zonnebloempitten
- 40 g pompoenpitten
- 1 scheutje olijfolie
Dit recept is gemaakt door Lotte.
Instructies
Verhit in een pan de scheut olijfolie. Snijd ondertussen de ui, knoflook en peper in kleine stukjes. Fruit deze kort aan in de pan met olie.
Snijd vervolgens de winterpeen en paprika’s in blokjes en voeg deze toe bij de ui, knoflook en peper in de pan. Fruit dit 10 minuten aan op middelhoog vuur.
Vervolgens snijd je de tomaten in kwarten en voeg je deze samen met de paprikapoeder toe aan de pan. Voeg daarna het water en de bouillon toe.
Laat het geheel 10 minuten pruttelen in de pan en pureer daarna de soep met een staafmixer.
Voeg de soep toe aan de kommen en als laatste voeg je de toppings: feta, zonnebloem- en pompoenpitten toe!
* Wil je meer eiwitten in je maaltijd? Voeg dan peulvruchten, een vleesvervanger of noten toe aan de soep!
Voedingswaarde informatie
Calorieën | 230 |
---|---|
Totaal vet | 13g |
Totaal koolhydraten | 9g |
Eiwit | 10g |
BEKIJK DIT OOK: