Deze veganistische gepofte aardappel en burrito-hybride combineert twee van je favoriete maaltijden in één geweldige maaltijd van 15 minuten.
Bekijk de macro's onderaan en vergeet niet om hier meer gezonde veganistische recepten van te bekijken!
Maakt: 4
Ingrediënten
- 4 Maris Piper of King Edward aardappelen
- 1 eetl. Kokosnootolie
- 1 grote rode ui of 2 kleine (in reepjes gesneden)
- 2 rode pepers (in blokjes)
- 1 rode paprika (in reepjes gesneden)
- 2 eetlepels. fajita kruiden
- 500 g gekookte volkoren rijst
- 100 g zwarte bonen uit blik
- Handvol koriander
- 100 g vegan kaas (geraspt)
- Snufje zout
- Snufje peper
Toppings:
- 8 eetl. guacamole
- 8 eetl. salsa
Methode
1. Giet de kokosnootolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg rode ui toe en bak 5-7 minuten. Terwijl je wacht, schrob je de schone gepofte aardappelen en prik je met een vork. Plaats op een bord en magnetron op vol vermogen gedurende 5 minuten, draai dan en kook nog eens 5 minuten.
2. Voeg knoflook, chilipeper, rode peper en kruiden toe en bak nog 2 minuten. Voeg rode peper toe en bak nog 2 minuten.
3. Voeg gekookte rijst, koriander en zwarte bonen toe en roer tot alles is opgewarmd. Haal van het vuur en zet opzij.
4. Snijd de bovenkant van de aardappelen in plakjes, schep het vruchtvlees eruit en voeg toe aan een mengkom. Roer door kaas, zout en peper.
5. Schep het rijstmengsel in de aardappelschillen en bedek met het kaasachtige aardappelmengsel. Grill 5 minuten op hoog vuur.
6. Serveer met guacamole en salsa.
Probeer deze veganistische recepten ook:
Voedingswaarde informatie
Calorieën | 555 |
---|---|
Totaal vet | 16g |
Totaal koolhydraten | 79g |
Eiwit | 22g |
Jennifer Blow is onze geregistreerde diëtist. Registered Associate Nutritionist - het Britse register van bekwame en gekwalificeerde voedingsprofessionals. Ze heeft een Bachelor of Science in Nutritional Science en een Master of Science in Research in Nutrition en is nu gespecialiseerd in het gebruik van sportsupplementen voor gezondheid en fitness, ondersteund met wetenschappelijk onderzoek.
Jennifer is geciteerd en genoemd als voedingsdeskundige in grote online publicaties, waaronder Vogue, Elle en Grazia. Dit door haar expertise in voedingswetenschap voor bewegen en gezond leven.
Haar ervaring strekt zich uit van het werken met de NHS (National Health Service) op voedingsinterventieproeven, tot specifiek wetenschappelijk onderzoek naar omega-3 vetzuursupplementen en ook het effect van fastfood op gezondheid, dat ze heeft gepresenteerd op de jaarlijkse Nutrition Society Conferentie. Jennifer is betrokken bij vele professionele ontwikkelingsevenementen om ervoor te zorgen dat haar kennis op het hoogste niveau blijft. Lees hier meer over Jennifer's ervaring.
In haar vrije tijd houdt Jennifer van wandelen en fietsen in de heuvels. In haar artikelen zul je zien dat ze ervan houdt om gezond eten aan te moedigen. Dat betekent echter zeker niet dat je een leven lang honger zult hebben.