Vochtig en vol van smaak, dit vegan bananenbrood is alles wat je maar kunt wensen. Eenvoudig, gemakkelijk en supersnel te maken - wat houdt je tegen?
Gemaakt door Charlotte Helena.Ingrediënten Voor Ons Vegan Bananenbrood
Voor het brood:- 2 bananen
- 75 g kokossuiker
- 2 eetlepels. Pindakaas
- 1 eetl. Kokosolie
- 1 schep Vegan Protein Blend (Banana)
- 85 g boekweitmeel
- 1 theelepel. bakpoeder
- 1/2 theel. bicarbonaat
- Snufje zeezout
- 60 ml amandelmelk
- 45 g frambozen
- 2 theel. Suikervrije siroop (Golden Syrup)
- Kokosroom
Methode
1. Verwarm je oven voor op 180 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier.
2. Doe de bananen, kokossuiker, olie en pindakaas in een keukenmachine en mix alle ingrediënten door elkaar.
3. Zeef alle droge ingrediënten en giet deze in de keukenmachine en mix tot alles goed gemengd is. Voeg beetje bij beetje de amandelmelk toe, tot je voelt dat het deeg de juiste dikte heeft.
4. Doe het mengsel in de met bakpapier beklede bakvorm en plaats in de oven om ongeveer 25 minuten te bakken. Het brood moet aan de bovenkant goudbruin zijn en een satéprikker moet schoon zijn als je er in prikt.
5. Leg op een rooster en laat volledig afkoelen.
6. Om de bessen te laten druppelen, verwarm je de frambozen zachtjes in een pan en roer je 1-2 theelepels siroop erdoor. Als de bessen mooi gesmolten zijn, sprenkel je de saus over de bovenkant van het bananenbrood en laat je het doorweken.
7. Top met kokosroom en meer bessen.
PROBEER DEZE OOK:
Voedingswaarde informatie
Calorieën | 242 |
---|---|
Totaal vet | 8g |
Totaal koolhydraten | 32g |
Eiwit | 10g |