Zorg voor een heerlijke Valentijnsdag met deze super traktaties.
We weten allemaal waar Valentijnsdag echt om draait ... ja, we bedoelen natuurlijk chocolade. Deze heerlijke gezonde date night recepten zijn de perfecte manier om je geliefde te laten glimlachen.
Wil je de dag zo goed mogelijk beginnen? Maak je vriend of vriendin dan wakker met een van deze onweerstaanbare Valentijnsontbijten - het moeilijkste is om te kiezen tussen welke van de twee recepten je gaat maken..
Sluit het later op de dag af met deze eiwitrijke Valentijnsdesserts - ze zijn gemakkelijk de avond ervoor te bereiden, zo heb je dus een stressvrije romantische avond. Ze blijven daarbij ook nog een paar dagen goed.
Is je geliefde gek is van pindakaas of helemaal gek is van koekjes - we hebben precies wat je zoekt. Maar hey, wie weerhoudt je ervan om het allebei te maken?
Valentijns ontbijt
https://youtu.be/u1EcIU1WMzk
1. Protein Spread Chocolate Twists
Ingrediënten
- 1 vel bladerdeeg
- 150 g Protein Spread (chocolade-hazelnoot)
- 1 ei (losgeklopt)
Methode
- Verwarm de oven voor op 175 ° C / 350 ° F
- Bereid eerst een schoon werkoppervlak of snijplank voor met een lichte laag bloem (dit is om ervoor te zorgen dat het deeg niet plakt).
- Rol vervolgens een bladerdeeg uit en strijk het met je vingertoppen zachtjes uit. Gebruik een mes om het in vieren te snijden. Houd 1 kwartier op het snijbord en zet de andere 3 voorlopig opzij.
- Haal je Protein Spread en gebruik een spatel om een royale hoeveelheid uit de pot te scheppen. Verspreid het gelijkmatig over het deeg en zorg ervoor dat je het van rand tot rand bedekt.
- Rol vervolgens voorzichtig het vierkant deeg op en snijd vervolgens met een scherp mes in de lengte naar beneden zodat je twee lange stukken hebt.
- Vorm een draai door elk van de stukken om elkaar heen te wikkelen. Knijp het deeg samen aan de boven- en onderkant van de draai.
- Herhaal dit voor de andere 3 stukken deeg en plaats alle twists op een bakplaat bekleed met bakpapier.
- Borstel elke chocoladedraai met eierwas (losgeklopt ei).
- Bak ongeveer 15 minuten, tot het deeg goudbruin is geworden. Serveer dan meteen voor een heerlijke Chocolade twist.
2. Sheet Pan Protein Pancakes
Ingrediënten
- 3 eieren
- 3 maatscheppen Impact Whey Protein (Vanilla)
- 300 ml melk
- 200 g bloem
- 2 theel. bakpoeder
- 150 g aardbeien (in plakjes)
- 150 g blauwe bessen
Methode
- Verwarm de oven voor op 220 ° C / 425 ° F.
- Doe de eieren in een grote mengkom en klop goed met een garde. Voeg vervolgens de melk toe en klop opnieuw om te combineren.
- Voeg vervolgens de bloem, bakpoeder en eiwit toe aan de kom. Klop goed tot je een glad beslag hebt.
- Giet het pannekoekbeslag in een pan met bakpapier. Gebruik een spatel of de achterkant van een lepel om ervoor te zorgen dat het mengsel gelijkmatig over de schaal wordt verdeeld.
- Leg nu je toppings op het pannenkoekenbeslag. Wij gingen voor een fruitige combinatie van plakjes aardbeien en bosbessen, maar wees vooral creatief met wat je favoriete ingrediënten dan ook zijn.
- Bak gedurende 15 minuten, of tot ze goudbruin zijn.
- Snijd in vierkanten en geniet er gelijk van met veel siroop. Je kunt ook extra porties tot 5 dagen in de koelkast bewaren (alsof er restjes overblijven ...).
Valentijnsdag Desserts
https://youtu.be/U2FOrnzMpNg
1. High-Protein Peanut Butter Cheesecake
Ingrediënten
Voor de basis:- 8 spijsverteringskoekjes (verkruimeld)
- 2 eetlepels. vetarme spread (gesmolten)
- 1 eetl. honing
Voor het vullen:
- 180 g lichte roomkaas
- 200 g Griekse yoghurt met 0% vet
- 1 schep Impact Whey Protein (Vanille)
- 1 eetl. honing
- 100g Natuurlijke Peanut Butter
- aardbeien
- bosbessen
- Natuurlijke Peanut Butter
- Protein Spread (Chocolade Hazelnoot)
Methode
- Verwarm je oven voor op 175 ° C / 350 ° F.
- Breek eerst je koekjes in fijne kruimels. Je kunt dit doen met behulp van een verzegelde tas sandwich tas en een deegroller om ze plat te drukken of door het gebruik van een keukenmachine.
- Meng de kruimels met de gesmolten smeerpasta en honing.
- Breng het biscuitmengsel vervolgens over in een bekleed 8 × 8 kwarktaartvorm. Druk de biscuitbodem voorzichtig plat en druk deze met een spatel of je handen naar beneden, en druk de basis vervolgens stevig omlaag met een plat voorwerp zoals een glas of een ramekin.
- Bak je koekjesbasis 10 minuten en haal ze uit de oven.
- Voeg ondertussen je roomkaas, eiwitten, Griekse yoghurt, eiwitpoeder, pindakaas en honing toe aan een grote mengkom en roer goed tot alles goed gemengd is.
- Voeg vervolgens de cheesecake-vulling toe aan de basis van je gebakken biscuit en verspreid de vulling zodat deze gelijkmatig zit. Strijk over de bovenkant en plaats in de oven.
- Bak 20 minuten op 175 ° C, verlaag vervolgens de temperatuur van de oven tot 150 ° C en bak nog eens 10 minuten.
- Verwijder de cheesecake en laat afkoelen voordat je deze minimaal drie uur in de koelkast plaatst.
- Nadat het volledig is afgekoeld, kun je versieren met wat je maar wilt. We hebben de onze besprenkeld met veel gesmolten pindakaas en chocolade-hazelnootproteïnepreparaat en vervolgens overgoten met plakjes aardbeien en bosbessen. Dit is een perfect gezond date-night recept om stand-by te hebben voor speciale gelegenheden.
2.High-Protein Cookie Dough Bites
Ingrediënten
Voor de bites:- 70 g havermeel
- 40 g gemalen amandelen
- 2 maatscheppen Impact Whey Protein (Vanilla)
- 150 g gladde pindakaas
- 2 eetlepels. 100% Coconut Oil
- 1 theelepel. vanille-extract
- 25 g melkchocoladechips
- 150 g melkchocoladechips
- 1 eetl. 100% Coconut Oil
- 50 g witte chocolade (optioneel)
Methode
- Meng de havermeel, gemalen amandelen en vanille-eiwitpoeder in een grote mengkom.Voeg vervolgens de pindakaas, kokosolie en vanille-extract toe en meng het tot je mengsel op koekjesdeeg lijkt.
- Vouw vervolgens de chocoladeschilfers in het mengsel.
- Splits en vorm het mengsel in 15 ballen van gelijke grootte. Plaats elke bal op een gevoerde bakplaat en bevries minimaal 1 uur.
- Wanneer het uur voorbij is, bereid je de coating voor door de chocoladeschilfers en kokosolie in een grote magnetronkom te smelten. Begin door 1 minuut in de magnetron te zetten, haal het er vervolgens uit en roer het daarna gedurende 30 seconden in de magnetron.
- Prik nu elke koekdeegbal met een tandenstoker en dompel ze in de gesmolten chocolade.
- Leg ze allemaal weer terug op de gevoerde bakplaat, en voor extra genot sprenkel je er gesmolten witte chocolade bovenop.
- Laat tien minuten in de koelkast afkoelen en geniet ervan!
Lauren is afgestudeerd in de Engelse literatuur en afkomstig uit het zuiden van het Verenigd Koninkrijk. Ze is altijd al dol geweest op zwemmen, heeft de afgelopen jaren de power van krachttraining ontdekt en geniet enorm van haar wekelijkse yogales.
In de weekenden kookt of eet ze meestal een soort van brunch en geniet ze van het uitproberen van nieuwe recepten met haar huisgenoten. Ze gelooft heilig in het evenwicht tussen de sportschool en af en toe een lekkere gin.
Lees hier meer over de ervaring van Lauren.