Deze honey BBQ-wings van Niall Kirkland worden gebakken om die perfecte knapperige schil te krijgen en vervolgens in een onweerstaanbaar plakkerige, pittige saus gegooid. Perfect voor de zomer! Als de zon schijnt en je op zoek bent naar een nog authentiekere rokerige BBQ-smaak, raden we je zeker aan die kolen op te stoken en ze op de grill te koken in plaats van in de oven te bakken.
De zelfgemaakte saus kost je misschien een paar minuten meer dan een in de winkel gekochte saus, maar geloof ons, de smaak maakt het absoluut de moeite waard. Het is ook gemaakt met onze suikervrije barbecuesaus, ideaal om het aantal calorieën laag te houden en je suikerinname te verminderen.
We raden aan om te serveren met een aantal van je favoriete BBQ-sides, zoals maïskolven en aardappelsalade. Dit recept doet het ook prima als lekker tussendoortje met veel zure room & bieslookdip.
Maakt 20 vleugels
https://youtu.be/aHZ4NXUPfx0
Ingrediënten
Voor de kippenvleugels:
- 20 vleugels
- 2 eetlepels. meel
- 1 theelepel. gerookte paprika
- ½ theelepel. Cayenne peper
- 1 theelepel. knoflook korrels
- 1 theelepel. zout
- ½ theelepel. zwarte peper
- ½ eetl. kokosnootolie
Voor de honing BBQ-saus:
- 150 ml Suikervrije Saus (BBQ)
- 2 eetlepels. tomatenketchup
- 4 eetl. honing
- 1 eetl. hete saus
- 1 theelepel. knoflook korrels
Optionele extra's:
- Bieslook om te garneren
- Zure room & bieslookdip
Methode
- Verwarm de oven voor op 190°C/375°F.
- Dep de kippenvleugels eerst droog met keukenpapier en doe ze vervolgens in een grote kom. Wikkel de vleugels in bloem, meng dan gerookte paprika, cayennepeper, knoflookkorrels, zout en zwarte peper voordat je ze aan de vleugels toevoegt en roer tot ze volledig bedekt zijn met kruiden.
- Leg de vleugels op 2 beklede bakplaten, verdeel ze in twee porties, bestrijk of spuit ze in met kokosolie en bak ze dan 35-40 minuten, tot ze goudbruin en krokant zijn.
- Meng ondertussen de ingrediënten voor de honing BBQ-saus tot ze volledig zijn gecombineerd. Zodra de vleugels gebakken zijn, haal ze uit de oven en besprenkel met honing BBQ-saus. Gebruik een tang om je vleugels om te draaien om de saus te coaten en als ze eenmaal volledig bedekt zijn, bak ze nog 5 minuten en verwijder ze dan.
- Garneer met bieslook en serveer onmiddellijk - ze passen perfect bij bieslookdip met zure room.
Voedingswaarde voor 3 kippenvleugels:
Probeer deze recepten ook:
Lauren is afgestudeerd in de Engelse literatuur en afkomstig uit het zuiden van het Verenigd Koninkrijk. Ze is altijd al dol geweest op zwemmen, heeft de afgelopen jaren de power van krachttraining ontdekt en geniet enorm van haar wekelijkse yogales.
In de weekenden kookt of eet ze meestal een soort van brunch en geniet ze van het uitproberen van nieuwe recepten met haar huisgenoten. Ze gelooft heilig in het evenwicht tussen de sportschool en af en toe een lekkere gin.
Lees hier meer over de ervaring van Lauren.