Deze sizzling skewers zullen je BBQ's deze zomer geweldig maken.
Het is tijd om jezelf te trakteren op iets spannender dan een paar simpele hotdogs. Het weer speelt niet altijd mee met BBQ-plannen, dus als je de kans krijgt om de kolen aan te steken, verdien je het om van iets speciaals en lekkers te genieten.
Of je nu houdt van de klassieke combinatie van halloumi en groenten, een geweldige honing-knoflook kip-optie, of je wilt iets unieks met een pittig garnalen - we hebben voor iedereen wat.
Hier lees je hoe je ze maakt.
https://youtu.be/8Pj4W4DwrVw
1. Sriracha Prawn Skewers
Als je op zoek bent naar iets om je BBQ-menu op te fleuren, dan is dit zeker het recept voor jou.
Voor 4 personen
Ingrediënten
- 50 ml sojasaus
- 2 eetlepels. limoensap
- 2 theelepels sriracha
- 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 1 eetl. bruine suiker
- Citroenschil
- Limoenzeste
- Snufje zout
- 600 g garnalen
Methode
1) Voeg eerst alle ingrediënten voor de marinade toe aan een kom en roer goed zodat het mengsel goed wordt gecombineerd.
2) Voeg de garnalen toe, zorg ervoor dat ze volledig bedekt zijn met de marinade en laat ze 1 uur marineren.
3) Schuif vervolgens elke garnaal voorzichtig op je spiesen om ze op te bouwen. We hebben voor elk spiesje 4 garnalen.
4) Leg op je BBQ en gril tot de garnalen gaar zijn. Ze moeten veranderen van lichtgrijs naar diep roze met een krokante buitenkant.
Voedingsinformatie per portie:
2. Honey-Garlic Chicken Skewers
Geef je kip de glans die het verdient met deze ongelooflijke honing-knoflookmarinade.
Voor 4 personen
Ingrediënten
Voor de marinade:- 3 el. donkere sojasaus
- 1 eetl. sesamolie
- 1 eetl. plantaardige olie
- 3 el. honing
- 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 1 theelepel. gember (fijngehakt)
- Snufje zout
- 3 kipfilets (in blokjes gesneden)
- 1 rode paprika (fijngehakt)
- 1 ui (fijngehakt)
Methode
1) Voeg eerst alle ingrediënten voor de marinade toe aan een kom en roer goed zodat het mengsel goed wordt gecombineerd.
2) Voeg de blokjes kip toe en roer om ervoor te zorgen dat ze volledig bedekt zijn met de marinade. Dek af en laat 1 uur marineren.
3) Bouw vervolgens je spiesjes op door af te wisselen tussen de gemarineerde stukjes kip en de gehakte ui en peper.
4) BBQ tot het helemaal gaar is - de kip moet van binnen roze naar wit worden. Genieten!
Voedingsinformatie per portie:
3. Veggie & Halloumi Skewers
Wie zegt dat je vlees nodig hebt om een spies speciaal te maken? Deze rokerige halloumi & veg-optie is een klassieke combinatie.
Voor 4 personen
Ingrediënten
Voor de marinade:- 2 eetlepels. olijfolie
- 1 eetl. oregano
- 1 eetl. gerookte paprika
- Snufje zout
- 200 g halloumi (in blokjes)
- 1 courgette (in halve maanstukken gesneden)
- 1 gele paprika (fijngehakt)
- 400 g kerstomaatjes
Methode
1) Doe eerst alles voor de marinade in een kom en roer goed zodat het mengsel goed wordt gecombineerd.
2) Voeg de halloumi, courgette, paprika en kerstomaatjes toe. Laat 1 uur marineren.
3) Bouw vervolgens je spiesjes op door af te wisselen tussen elk gemarineerd ingrediënt.
4) Plaats je spiesjes op de BBQ-grill en kook tot de groenten zacht worden en de halloumi bruin begint te worden.
Voedingsinformatie per portie:
Probeer deze recepten ook:
Lauren is afgestudeerd in de Engelse literatuur en afkomstig uit het zuiden van het Verenigd Koninkrijk. Ze is altijd al dol geweest op zwemmen, heeft de afgelopen jaren de power van krachttraining ontdekt en geniet enorm van haar wekelijkse yogales.
In de weekenden kookt of eet ze meestal een soort van brunch en geniet ze van het uitproberen van nieuwe recepten met haar huisgenoten. Ze gelooft heilig in het evenwicht tussen de sportschool en af en toe een lekkere gin.
Lees hier meer over de ervaring van Lauren.