We lieten de mayo weg en maakten een supergezonde, smaakvolle satésaus om te mixen met verse koolsalade en het was een absolute topper, als zeggen we het zelf... De satéslaw is supergemakkelijk om in meerdere porties te maken, dus het is geweldig voor je meal prep, en het is ook het perfecte gerecht bij een barbecue.
Voedingswaarde informatie
Calorieën | 390 |
---|---|
Totaal vet | 18g |
Totaal koolhydraten | 38g |
Eiwit | 22g |
Ingrediënten
Voor de kip:
- 4 kippendijen (met huid)
- 1 citroen
- 1 teentje knoflook (fijngehakt)
- 1 rode peper (fijngehakt)
- Snufje zout en peper
Voor de satésaus:
- 2 theel. kokosolie
- ½ witte ui (fijngehakt)
- 2 theel. knoflookpasta (of 2 teentjes fijngehakt)
- 1 eetl. bruine suiker
- 150 ml kokosmelk (uit blik)
- 150 ml water
- ½ theelepel. chilivlokken
- 1 theelepel. sojasaus
- 2 eetlepels. Pindakaas
Voor de sla:
- 2 wortelen (in dunne plakjes gesneden)
- ¼ rode kool (in dunne plakjes gesneden)
- ¼ witte kool (in dunne plakjes gesneden)
Extra's:
- 4 volkoren broodjes (ga bunless om koolhydraten te snijden)
Methode
Voor de kippendijen:
1. Verwarm de oven voor op 220 °C of 200 °C en plaats de dijen in een braadslede met de huid naar boven
2. Knijp er een beetje citroensap over en strooi de chilipeper, zout en peper erover en bak 30 minuten tot de schil mooi krokant is
Tip: Om het op de barbecue te bereiden, moet je de kip lekker heet maken en de kippendijen 10-15 minuten met de huid naar beneden meppen en ze goed met rust laten (hoe krokanter hoe beter hier). Draai en kook nog 5-10 minuten en je bent klaar om te gaan.
Voor de saté slaw:
1.Terwijl je wacht tot de kip gaar is, verwarm je de kokosolie in een pan op middelhoog vuur, voeg dan de uien toe en bak 2-3 minuten, af en toe roeren, en voeg de knoflookpasta toe en bak nog 2 minuten
2.Voeg vervolgens de overige saté-ingrediënten toe, roer goed en bak tot ze ingedikt zijn, ongeveer 5 minuten, af en toe roeren
3. Haal van het vuur en laat een beetje afkoelen voordat je door je slaw-ingrediënten roert
Serveer de overheerlijke saté slaw over krokante kippendijen in een geroosterd volkoren broodje voor een heerlijke maaltijd waar je je niet schuldig over hoeft te voelen deze zomer.
BEKIJK DIT OOK:
Jennifer Blow is onze geregistreerde diëtist. Registered Associate Nutritionist - het Britse register van bekwame en gekwalificeerde voedingsprofessionals. Ze heeft een Bachelor of Science in Nutritional Science en een Master of Science in Research in Nutrition en is nu gespecialiseerd in het gebruik van sportsupplementen voor gezondheid en fitness, ondersteund met wetenschappelijk onderzoek.
Jennifer is geciteerd en genoemd als voedingsdeskundige in grote online publicaties, waaronder Vogue, Elle en Grazia. Dit door haar expertise in voedingswetenschap voor bewegen en gezond leven.
Haar ervaring strekt zich uit van het werken met de NHS (National Health Service) op voedingsinterventieproeven, tot specifiek wetenschappelijk onderzoek naar omega-3 vetzuursupplementen en ook het effect van fastfood op gezondheid, dat ze heeft gepresenteerd op de jaarlijkse Nutrition Society Conferentie. Jennifer is betrokken bij vele professionele ontwikkelingsevenementen om ervoor te zorgen dat haar kennis op het hoogste niveau blijft. Lees hier meer over Jennifer's ervaring.
In haar vrije tijd houdt Jennifer van wandelen en fietsen in de heuvels. In haar artikelen zul je zien dat ze ervan houdt om gezond eten aan te moedigen. Dat betekent echter zeker niet dat je een leven lang honger zult hebben.