Friet met Chinees is misschien een beetje controversieel.. maar wij gaan er voor.
Deze ongelooflijke fakeaway-favoriet van Niall Kirkland is hier om je te helpen die guilty pleasure in je eigen keuken werkelijkheid te laten worden. Het is eigenlijk verrassend eenvoudig en door de frietjes zelf te bakken in plaats van te frituren, schrap je een deel van de calorieën. Easy win.
2 rode pepers (zaadjes verwijderd en fijngesneden)
Aromatische kruidenmix:
1 theelepel. Chinese vijfkruiden
1 theelepel. gemalen witte peper
½ theelepel. knoflook korrels
1 theelepel. fijn zout
1 theelepel. chilivlokken
Serveren:
Lente-uitjes (fijngehakt)
Pepers (fijngehakt)
Methode
Verwarm de oven voor op 190 ° C / 375 ° F en kook een grote pan met water. Schil en snijd je frites, zout je kokende water lichtjes en doe de frites in de pan. Kook gedurende 10 minuten voor het uitlekken.
Laat de voorgekookte frites 2 minuten stomen - hierdoor komt vocht vrij en worden ze knapperig in de oven.
Leg de frites op een grote bakplaat en voeg kokosolie toe. Kruid royaal, zorg ervoor dat elke friet bedekt is met olie en bak dan 40-45 minuten, een of twee keer omdraaien tijdens het bakken, tot ze goudbruin en knapperig zijn.
Meng ondertussen alle ingrediënten van het kruidenmengsel in een kleine kom.
Als de frietjes bijna gaar zijn, verhit je een theelepel olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en voeg je de ui, paprika en chilipepers toe. Roerbak 5 minuten tot ze zacht en licht verkoold zijn.
Zodra de frietjes klaar zijn, dep je overtollige olie weg en voeg je ze toe aan de pan met ui, paprika en chili. Roer goed en voeg dan 1-2 theelepels van je kruidenmengsel toe (je hebt dan nog wat over voor een andere keer).
Meng tot alle frites een lichte laag aromatisch kruidenmengsel hebben. Garneer vervolgens met gehakte lente-uitjes en chilipepers. Hemels.
Lauren is afgestudeerd in de Engelse literatuur en afkomstig uit het zuiden van het Verenigd Koninkrijk. Ze is altijd al dol geweest op zwemmen, heeft de afgelopen jaren de power van krachttraining ontdekt en geniet enorm van haar wekelijkse yogales.
In de weekenden kookt of eet ze meestal een soort van brunch en geniet ze van het uitproberen van nieuwe recepten met haar huisgenoten. Ze gelooft heilig in het evenwicht tussen de sportschool en af en toe een lekkere gin.