Ga door naar belangrijkste inhoud
Recepten

Romige Pinda Kip Noedels

Romige Pinda Kip Noedels
Emily Wilcock
Schrijver en Expert2 jaar Ago
Bekijk het profiel van Emily Wilcock

Deze pittige, nootachtige noedels zijn de perfecte midweekmaaltijd.

Minimale poespas is alles wat je wilt van een midweekmaaltijd. Kom thuis van je werk, zet de waterkoker aan, haal je pan eruit en eet binnen 15 minuten. Ideaal.

Deze lekkere pindasaus zal je smaakpapillen zeker prikkelen - het zal ons niet verbazen als je het vanaf nu aan al je roerbakgerechten toevoegt.

Romige Pinda Kip Noedels

Porties

Voor 4 personen

Ingrediënten

  • 4 ggg noedelnesten
  • 400 g kipfilet in blokjes
  • 200 gram broccoli
  • 200 g wortel
  • 2 el sweet chili
  • 1 el sojasaus
  • 1 el honing
  • 60 g pindakaas
  • 1 tl knoflookzout
  • Strooi er gehakte cashewnoten over om te serveren
  • Bestrooi met sesamzaadjes om te serveren

Methode

1. Voeg de noedelnesten toe aan een pan en bedek ze met kokend water. Laat vijf minuten koken.

2. Spray je koekenpan of wok in met caloriearme no-stick spray. Voeg de kip toe aan de pan, breng op smaak en bak tot de kip gaar is. Voeg gehakte wortelen en broccoli toe aan de pan en bestrooi met knoflookzout.

3. Meng in een aparte kom je sweet chili, honing, sojasaus en pindakaas. Voeg deze saus toe aan de pan en roer door met een scheutje water om de saus los te maken.

4. Voeg de uitgelekte noedels toe en meng alles door elkaar.

5. Verdeel het in je favoriete kom, topping met gehakte cashewnoten en sesamzaadjes.

Op zoek naar meer gezonde & lekkere recepten?

BEKIJK DIT OOK:

Voedingswaarde informatie

Calorieën473
Totaal vet12g
Totaal koolhydraten52g
Eiwit40g
Emily Wilcock
Schrijver en Expert
Bekijk het profiel van Emily Wilcock
After completing an internship with Myprotein, Emily returned to university to finish her Bachelor of Science degree in Business Management and Marketing. With experience in lifestyle writing, Emily aims to entertain and educate through her work. Her focuses include recipes, real and inspiring stories, and working with writers to help provide easy-to-digest evidence-based research. Her work on recipes has been previously featured in The Supplement magazine, with a particular focus on high-protein, nutritious meals, plus advice on how to properly fuel your body. Outside of work, Emily’s top priority is food. She’s a self-professed star baker and a connoisseur of all things baked. In her spare time, she’s either cooking up a storm, our looking out for the opportunity to try out Manchester’s newest restaurants. But as a huge fan of carbs, if it’s not pasta or pasta-adjacent, she’s not interested. If she’s not in the kitchen, she’s tucked up with a book for an early night, or you’ll find her in the gym working up a sweat. Afterall, all those carbs require quite the appetite.
myprotein