Probeer dit heerlijke klassieke recept voor bloemkoolsoep - mix eenvoudig tot een glad en romig geheel. Werkelijk subliem en perfect voor een voorgerecht, lunch of on-the-go.
Vergeet niet om meer heerlijke recepten te bekijken!
Ingrediënten
- 400 g bloemkool
- 1 tl. Kokosnootolie
- 300 ml groentebouillon
- 1 tl. gedroogde gemengde kruiden
- 2 teentjes knoflook
Extra: zout & peper
Instructies
Verwarm je oven voor op 180 ° C en hak de bloemkool grof.
Leg de roosjes op een bakplaat en masseer ze in met de kokosolie zodat ze gelijkmatig bedekt zijn.
Breng op smaak met een flinke snuf zout en peper en rooster ca. 30 minuten in de oven.
Als de bloemkool gaar is, voeg je deze samen met de knoflook en de gemengde kruiden toe aan je blender en voeg je geleidelijk de bouillon toe terwijl je mixt tot een gladde en romige massa.
Breng op smaak met peper en zout en voeg indien nodig meer bouillon/water toe.
Voedingswaarde informatie
Calorieën | 93 |
---|---|
Totaal vet | 4g |
Totaal koolhydraten | 11g |
Eiwit | 4g |