Eet je wel eens een gerecht met rijst? En kook je dan ook wel eens te veel? Met dit recept kan je met je overgebleven rijst een heerlijk dessert maken. Meestal eet ik zelf zilvervliesrijst, met name vanwege de vezels, is deze rijstepap gemaakt met zilvervliesrijst. Uiteraard kun je ook andere soorten rijst gebruiken.
Deze rijstepap bevat veel vezels, geen toegevoegde suikers en je kunt het in een paar kleine stappen maken. Ideaal om te maken met je overgebleven rijst!
Dit recept is gemaakt door Lennard.
Ingrediënten
- 20 gram ongekookte zilvervliesrijst
- 150 ml halfvolle melk
- 100 gram Blauwe bessen
- 10 gram walnoten
- 0 Chocolade Flavdrops
- 1 el. kaneel
Instructies
Heb je nog geen gekookte rijst? Kook dan allereerst de rijst in zo’n 8 minuten gaar. Giet de rijst af en laat het goed uitlekken
Zet een steelpannetje op het vuur en doe hier de rijst samen met de melk in. Voeg ongeveer 6 tot 8 druppels chocolade smaak flavdrops toe. Voeg ook de helft van de kaneel toe. Roer alles door elkaar en breng de melk aan de kook. Laat het geheel zo’n 15 minuten koken.
Proef ondertussen de rijst, als deze wat papperiger wordt, is de rijstepap klaar.
Doe de rijstepap in een kommetje en strooi de rest van de kaneel er overheen samen met de blauwe bessen. Hak de walnoten fijn en strooi ook deze over de rijstepap. Eet smakelijk!
Voedingswaarde informatie
Calorieën | 281 |
---|---|
Totaal vet | 9g |
Verzadigd vet | 1g |
Totaal koolhydraten | 36g |
Suiker | 9g |
Eiwit | 10g |
Klik hier voor meer recepten!