Bevredig je zoete cravings zonder enig schuldgevoel met onze gezonde perzikcrumble. Maak deze met behulp van een muffintray voor de ultieme snack om je hongergevoel op een afstand te houden.
Tip: Probeer een klodder van ons Proteïne ijs er bovenop voor de perfecte warm-koud combinatie.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Kooktijd 15 minuten
Ingrediënten
- 4 stevige perziken (gehalveerd en pitjes verwijderd)
- 3 eetl. Suikervrije Siroop (Butterscotch, Maple of Vanille)
- 2-3 takjes verse tijm
- 1 eetl. bruine suiker
- 1 snufje zeezout
- 30 g havermout
- 30 g gemengde noten
- 1 theelepel. kaneel
- 2 theel. Kokosolie (gesmolten)
Instructies
Verwarm de oven voor op 220 °C.
Leg de perzikhelften in de muffinvormpjes met de gesneden kant naar boven en besprenkel met de Suikervrije Siroop.
Strooi er verse tijmblaadjes, bruine suiker en zeezout over en bak ze 10-15 minuten tot ze beginnen te karamelliseren.
Bereid in afwachting de kruimelmix door de havermout, noten, kaneel en gesmolten kokosolie in een blender tot een kruimelig mengsel.
Voeg het mengsel toe aan de bovenkant van de perziken en bak nog 10 minuten of tot ze goudbruin zijn.
Voedingswaarde informatie
Calorieën | 171 |
---|---|
Totaal vet | 7g |
Totaal koolhydraten | 21g |
Eiwit | 3g |
Jennifer Blow is onze geregistreerde diëtist. Registered Associate Nutritionist - het Britse register van bekwame en gekwalificeerde voedingsprofessionals. Ze heeft een Bachelor of Science in Nutritional Science en een Master of Science in Research in Nutrition en is nu gespecialiseerd in het gebruik van sportsupplementen voor gezondheid en fitness, ondersteund met wetenschappelijk onderzoek.
Jennifer is geciteerd en genoemd als voedingsdeskundige in grote online publicaties, waaronder Vogue, Elle en Grazia. Dit door haar expertise in voedingswetenschap voor bewegen en gezond leven.
Haar ervaring strekt zich uit van het werken met de NHS (National Health Service) op voedingsinterventieproeven, tot specifiek wetenschappelijk onderzoek naar omega-3 vetzuursupplementen en ook het effect van fastfood op gezondheid, dat ze heeft gepresenteerd op de jaarlijkse Nutrition Society Conferentie. Jennifer is betrokken bij vele professionele ontwikkelingsevenementen om ervoor te zorgen dat haar kennis op het hoogste niveau blijft. Lees hier meer over Jennifer's ervaring.
In haar vrije tijd houdt Jennifer van wandelen en fietsen in de heuvels. In haar artikelen zul je zien dat ze ervan houdt om gezond eten aan te moedigen. Dat betekent echter zeker niet dat je een leven lang honger zult hebben.