Deze zomer vraagt om regelmatig buiten koken, dus laat die BBQ maar opwarmen voor dit heerlijk eenvoudige kipburgerrecept van Niall Kirkland (@niallkirkland).
Het belangrijkste ingrediënt? Onze Sugar- Free Sauce natuurlijk. We hebben hier BBQ gebruikt, maar met een hele reeks aan smaken, waaronder Peri Peri, Sweet Chilli en klassieke tomatenketchup, is er voor ieder wat wils. Het is de perfecte vervanging voor sauzen in supermarkten, die vaak een grote hoeveelheid suiker bevatten, waardoor onze vetarme, suikervrije alternatieven een echte must-have zijn voor het bereiden van maaltijden.
Deze kipburgers zijn ideaal voor een snel doordeweeks diner als je na het werk even snel wat wilt eten, maar je kunt het recept ook zeker in het weekend maken voor je huisgenoten!
Zet die BBQ dus maar aan!
Voor 3 personen.
https://youtu.be/uDjFaCvkVNY
Ingrediënten
- 3 kipfilets
- 1 eetl. extra vergine olijfolie
- 1 eetl. balsamico azijn
- 1 eetl. sojasaus
- 1 eetl. Worcestershire saus
- 3 tenen knoflook (geplet)
- Citroensap persen
- 1 eetl. honing
- 3 burgerbroodjes
- 3 plakjes kaas
- Rode ui (gesneden)
- Tomaat (in plakjes)
- Salade bladeren
- Sugar- Free Sauce (BBQ)
Methode
- Maak eerst je BBQ klaar zodat deze klaar is om te koken - dit duurt ongeveer 20-30 minuten nadat je de kolen hebt aangestoken.
- Leg ondertussen de kipfilets op een vlak oppervlak, dek ze af met wat bakpapier en maak ze plat met een deegroller of houten hamer.
- Breng de kip vervolgens over in een kom en voeg olijfolie, balsamicoazijn, sojasaus, worcestershire-saus, geplette knoflook, citroensap toe en meng het in de kipfilet. Je kunt de kip aan de marinade laten als je wilt of gewoon doorgaan met koken.
- Plaats elke kipfilet op de BBQ en laat 5-6 minuten koken voordat je ze omkeert. Draai opnieuw om nadat 5 minuten zijn verstreken, als je kolen heet genoeg zijn, zou je kip slechts 15 minuten nodig hebben om door te koken, maar controleer het midden goed of het nog roze is.
- Bouw nu je hamburgers! Spuit een royale hoeveelheid Sugar-Free Sauce op het broodje en voeg vervolgens je kipfilet, een plakje kaas, gevolgd door meer saus, rode ui, tomaat en salade toe.
Voedingswaarde informatie
Calorieën | 425 |
---|---|
Totaal vet | 12g |
Totaal koolhydraten | 34g |
Eiwit | 42g |
Lauren is afgestudeerd in de Engelse literatuur en afkomstig uit het zuiden van het Verenigd Koninkrijk. Ze is altijd al dol geweest op zwemmen, heeft de afgelopen jaren de power van krachttraining ontdekt en geniet enorm van haar wekelijkse yogales.
In de weekenden kookt of eet ze meestal een soort van brunch en geniet ze van het uitproberen van nieuwe recepten met haar huisgenoten. Ze gelooft heilig in het evenwicht tussen de sportschool en af en toe een lekkere gin.
Lees hier meer over de ervaring van Lauren.