Als je serieus bezig bent met brunchen, dan is dit recept voor jou.
Deze hartige wafelstapel is een winnaar voor een luie weekendochtend. Ja, het is een beetje decadenter en langer dan je gemiddelde eieren en spek, maar het is absoluut de moeite waard, vertrouw ons.
Gemaakt met sappige, geraspte kip en een perfect gepocheerd ei, heeft Niall Kirkland het geweldig gedaan als het gaat om het creëren van een vullend ontbijt dat boordevol eiwitten zit. Afgemaakt met knapperige rode ui, romige plakjes avocado en een portie hete saus, wat wil je nog meer?
Voor 4 personen
https://youtu.be/AVIQ-0j14QU
Ingrediënten
Voor de wafels:
- 80 g amandelmeel
- 3 eetlepels. Griekse yoghurt
- 1 eetl. honing
- 1 theelepel. vanille
- 1/4 theelepel. fijn zout
- 1 theelepel. bakpoeder
- 1 eetl. kokosolie (gesmolten)
- 4 eieren
Voor de kip:
- 3 eetlepels. extra vergine olijfolie.
- 1 theelepel. gemalen komijn
- 1 theelepel. gerookte paprika
- 1 theelepel. knoflook korrels
- 1 theelepel. gemalen koriander
- 1 eetl. honing
- 1 theelepel. appelcider azijn
- Zout en peper naar smaak
- 2 kipfilets
Serveren:
- 4 eieren
- Avocado (in plakjes gesneden
- Rode ui (in plakjes)
- Gehakte koriander
- Hete saus
Methode
- Meng eerst de olijfolie, komijn, gerookt paprikapoeder, knoflookgranulaat, koriander, honing, appelciderazijn, zout en zwarte peper in een grote kom tot alles volledig is gemengd.
- Bedek vervolgens je kipfilets met huishoudfolie en sla met een hamer of deegroller tot de kip ongeveer in dikte is gehalveerd. Voeg vervolgens de kip toe aan de marinade, mix tot een laagje en laat minimaal 30 minuten marineren. Verwarm tijdens het wachten de oven voor op 190 ° C / 375 ° F.
- Eenmaal gemarineerd, leg de kip op een bakplaat of schaal en kook in 20-25 minuten gaar. Eenmaal gekookt, laat het afkoelen voordat je het met twee vorken in fijne stukjes snijdt.
- Voeg voor de wafels alle ingrediënten van de wafel toe aan een blender of keukenmachine en blitz tot een gladde massa. Verwarm je wafelijzer voor en spuit er een paar verstuivers antikleef-kookspray in.
- Voeg ongeveer 1/4 van het wafelmengsel toe aan de wafelplaat, sluit het deksel en bak 4-5 minuten tot het goudbruin en krokant is. Herhaal dit nog 3 keer totdat al het wafelmengsel is gebruikt.
- Om je eieren te pocheren, breng je een middelgrote pan met water aan de kook en voeg je een eetlepel moutazijn toe. Zodra het water licht kookt, gebruik je een spatel om een draaikolk in het kokende water te maken en breek je de eieren voorzichtig in het midden van de pan. De eieren beginnen onmiddellijk te koken en moeten een vaste vorm krijgen.
- Kook gedurende 90 seconden voor een vloeibaar eigeel en verwijder het daarna met een schuimspaan om overtollig water af te tappen voordat je het serveert. Herhaal dit proces voor de resterende eieren.
- Om te serveren, plaats je je wafel op een bord, gevolgd door je geraspte kip, voeg dan een gepocheerd ei toe en avocado aan de zijkant. Garneer met plakjes rode ui, koriander en hete saus. Dat is wat we een ontbijt noemen.
Probeer deze recepten ook:
Voedingswaarde informatie
Calorieën | 484 |
---|---|
Totaal vet | 35g |
Totaal koolhydraten | 11g |
Eiwit | 30g |
Lauren is afgestudeerd in de Engelse literatuur en afkomstig uit het zuiden van het Verenigd Koninkrijk. Ze is altijd al dol geweest op zwemmen, heeft de afgelopen jaren de power van krachttraining ontdekt en geniet enorm van haar wekelijkse yogales.
In de weekenden kookt of eet ze meestal een soort van brunch en geniet ze van het uitproberen van nieuwe recepten met haar huisgenoten. Ze gelooft heilig in het evenwicht tussen de sportschool en af en toe een lekkere gin.
Lees hier meer over de ervaring van Lauren.