Bananenbrood is voor het leven, niet alleen voor tijdens de lockdown.
De Lockdown is bijna voorbij (godzijdank) maar onze liefde voor bananenbrood leeft voort. Vooral als het zo lekker en chocoladeachtig is als dit supereenvoudige recept van Niall Kirkland.
Door onze Protein Spread te gebruiken, krijg je een extra boost eiwitten met 87% minder suiker dan de supermarktalternatieven. Dat is wat we een treat without the cheat noemen. Het is verkrijgbaar in drie heerlijke smaken - rijke melkchocolade, klassieke chocolade-hazelnoot en witte chocolade - en we denken dat ze allemaal verrukkelijk zullen zijn in dit bananenbrood.
Maakt 12 plakjes
https://youtu.be/cDttCDB7coA
Ingrediënten
- 225 g volkorenmeel
- 1 theelepel. zuiveringszout of soda
- 1 theelepel. bakpoeder
- 1 theelepel. kaneel
- ½ tl fijn zout
- 3 rijpe bananen (gepureerd)
- 40 g kokosolie (gesmolten)
- 150 g honing
- 1 theelepel. vanille-extract
- 2 eieren
- 2 eetlepels. Protein Spread (gesmolten)
Methode
- Verwarm de oven voor op 175 ° C / 350 ° F en bekleed een cakevorm met bakpapier.
- Meng eerst alle droge ingrediënten in een kom.
- Meng in een aparte kom de natte ingrediënten (behalve de Protein Spread) tot ze volledig gemengd zijn. Breng deze natte ingrediënten vervolgens over in de droge - roer goed door tot je een glad beslag hebt.
- Breng de helft van het mengsel over in je met bakpapier beklede broodvorm en voeg vervolgens de gesmolten Protein Spread toe in een lijn over het blik, voordat je het bedekt met het resterende bananenbroodmengsel.
- Wervel de Protein Spread over het oppervlak om een 'werveleffect' op je brood te creëren en bak dan 30 minuten, tot een tandenstoker er schoon uitkomt.
- Snijd in plakjes en serveer!
Probeer deze heerlijke recepten ook:
Voedingswaarde informatie
Calorieën | 193 |
---|---|
Totaal vet | 6g |
Totaal koolhydraten | 31g |
Eiwit | 4g |
Lauren is afgestudeerd in de Engelse literatuur en afkomstig uit het zuiden van het Verenigd Koninkrijk. Ze is altijd al dol geweest op zwemmen, heeft de afgelopen jaren de power van krachttraining ontdekt en geniet enorm van haar wekelijkse yogales.
In de weekenden kookt of eet ze meestal een soort van brunch en geniet ze van het uitproberen van nieuwe recepten met haar huisgenoten. Ze gelooft heilig in het evenwicht tussen de sportschool en af en toe een lekkere gin.
Lees hier meer over de ervaring van Lauren.