Het is tijd om je klaar te maken voor halloween - deze heerlijke pompoenproteïne-pannenkoeken zijn precies wat je nodig hebt voor een herfstbrunch op zondag, en ze zijn volledig veganistisch, zodat je je vegan lifestyle een boost kunt geven.
Met maar liefst 26 g eiwit per portie zijn ze precies wat je nodig hebt na een zware sessie sportschoolsessie.
https://youtu.be/Ah7cI0ZsRUc
Maakt 4
Ingrediënten
Voor de pannenkoeken:- 350 ml amandelmelk
- 2 eetlepels. appelcider azijn
- 1 theelepel. natriumcarbonaat
- ½ theelepel. zout
- 400 g pompoenpuree
- 200 gram volkorenmeel
- 100g Vegan Protein Blend
- 2 eetlepels. 100% Kokosolie
- 1 eetl. Suikervrije ahornsiroop
- Kaneel
Methode
- Meng in een grote kom de amandelmelk, azijn, pompoenpuree en zet apart.
- Meng vervolgens in een aparte kom het bakpoeder, de bloem, het zout en het eiwitpoeder.
- Meng de natte en droge ingrediënten en laat 5-10 minuten staan.
- Voeg ondertussen kokosolie toe aan een pan met dikke bodem en verwarm op middelhoog vuur.
- Als het warm is, giet je een pollepel van het pannenkoekenbeslag in de pan. Wanneer het beslag begint te borrelen, omdraaien en nog 2-3 minuten koken.
- Herhaal met de rest van het beslag tot je een stapel pannenkoeken hebt! Serveer met ahornsiroop en een snufje kaneel.
Voedingswaarde informatie
Calorieën | 386 |
---|---|
Totaal vet | 11g |
Totaal koolhydraten | 44g |
Eiwit | 26g |
Lauren is afgestudeerd in de Engelse literatuur en afkomstig uit het zuiden van het Verenigd Koninkrijk. Ze is altijd al dol geweest op zwemmen, heeft de afgelopen jaren de power van krachttraining ontdekt en geniet enorm van haar wekelijkse yogales.
In de weekenden kookt of eet ze meestal een soort van brunch en geniet ze van het uitproberen van nieuwe recepten met haar huisgenoten. Ze gelooft heilig in het evenwicht tussen de sportschool en af en toe een lekkere gin.
Lees hier meer over de ervaring van Lauren.