Tosti’s kun je op allerlei verschillende manier maken. Onlangs hebben we een tosti gemaakt van avocado en tomaat met een heerlijk eitje uit de oven. Vandaag hebben we weer een andere soort tosti gemaakt. Deze hebben we namelijk gemaakt met een combinatie van pindakaas, sambal, kaas en kipfilet. Het klinkt in 1e instantie misschien een beetje als een aparte combinatie, maar het is heerlijk!
Gebruik voor tosti’s altijd 30+ kaas. Deze bevat namelijk minder (verzadigd) vet dan bijvoorbeeld 45+ of 60+ kaas. Daarnaast smelt deze ook nog goed genoeg om er een tosti mee te maken.
Dit recept is gemaakt door de FitFoodFriends.
Ingrediënten
- 2 volkoren boterhammen
- 50 g kipfilet broodbeleg
- 25 g geraspte 30+ kaas
- 5 g sambal oelek
- 15 g Pindakaas
Instructies
Doe de pindakaas samen met de sambal in een kommetje en meng deze goed door elkaar. Hou je nou niet zo van pittig eten? Gebruik dan wat minder sambal. Vind je pittig eten nou juist erg lekker? Dan kun je altijd nog wat meer sambal toevoegen. Besmeer 1 kantje van de boterham met de pindakaas.
Leg vervolgens de kipfilet op de boterham en strooi daar de geraspte kaas overheen. Je zou eventueel ook gewone kaasplakken kunnen gebruiken.
Leg de boterham onder een tosti-ijzer tot hij goed bruin wordt. Eet smakelijk en geniet van deze heerlijke combinatie!
Voedingswaarde informatie
Calorieën | 386 |
---|---|
Totaal vet | 15g |
Verzadigd vet | 4g |
Totaal koolhydraten | 32g |
Suiker | 1g |
Eiwit | 27g |
BEKIJK DIT OOK: