De dagen van de droge, smaakloze kip- en rijstmaaltijd zijn echt voorbij.
We vinden het gewoon niet oké om smaak op te offeren voor goede macro's, als je beide gemakkelijk kunt krijgen met een eenvoudig recept als dit. Het doel is om van je maaltijden te genieten, toch?
Met meer dan 45 g proteïne per portie, is dit een absolute winnaar om je te helpen je dagelijkse inname-doelen te behalen. Bovendien is het heerlijk romig en zit het boordevol geweldige groenten om je ook een boost aan vitamines en mineralen te geven. Dit recept is een solide keuze voor snel en gemakkelijk koken in grote hoeveelheden waarmee je de komende week mee vooruit kan.
Voor 4 personen
https://youtu.be/fYQMkxkm-B4
Ingrediënten
- 1 eetl. olijfolie
- 500 g kipfilet (in blokjes)
- 300 g bruine rijst
- 2 eetlepels. gemengde kruiden
- 3 teentjes knoflook
- Schil van 1 citroen
- Zout & peper
- 750 ml kippenbouillon
- 200 g sperziebonen
- 200 g magere Griekse yoghurt
- 250 g spinazie
- Verse peterselie om te serveren
Methode
- Verhit de olie in een grote pan en voeg dan de stukjes kip toe. Laat een paar minuten koken tot de kip niet meer helemaal roze is.
- Voeg de bruine rijst (ongekookt), gemengde kruiden, knoflookteentjes en citroenschil toe en roer goed om te combineren. Breng op smaak met peper en zout.
- Giet vervolgens voorzichtig de kippenbouillon erbij, meng goed en dek af met het deksel. Laat 15 minuten sudderen.
- Voeg de sperziebonen toe aan de pan, dek opnieuw af en laat opnieuw 10 minuten sudderen.
- Roer nu door de yoghurt en voeg de spinazie toe. Kook een paar minuten tot de spinazie is geslonken en serveer met wat verse peterselie.
Op zoek naar meer eiwitrijke recepten? Probeer deze ook:
Voedingswaarde informatie
Calorieën | 387 |
---|---|
Totaal vet | 7g |
Totaal koolhydraten | 32g |
Eiwit | 45g |
Lauren is afgestudeerd in de Engelse literatuur en afkomstig uit het zuiden van het Verenigd Koninkrijk. Ze is altijd al dol geweest op zwemmen, heeft de afgelopen jaren de power van krachttraining ontdekt en geniet enorm van haar wekelijkse yogales.
In de weekenden kookt of eet ze meestal een soort van brunch en geniet ze van het uitproberen van nieuwe recepten met haar huisgenoten. Ze gelooft heilig in het evenwicht tussen de sportschool en af en toe een lekkere gin.
Lees hier meer over de ervaring van Lauren.