Ga door naar belangrijkste inhoud
Recepten

Oatmeal & Berry Bake

Oatmeal & Berry Bake
Lauren Dawes
Schrijver en Expert5 jaar Ago
Bekijk het profiel van Lauren Dawes

Deze heerlijke bak havermout en bessen zal iets zijn om naar uit te kijken op donkere winteravonden, geloof ons maar.

Het is een eenvoudig recept waarvan we garanderen dat je er elke keer van zult blijven genieten - het is net zo heerlijk als een warme appeltaart, alleen kost het veel minder tijd en moeite en bevat het geen boter of suiker. Win- win!

Niall is gegaan voor een klassieke combinatie van bosbessen en frambozen voor de perfecte fruit mix - maar er is niets dat je ervan weerhoudt om experimenteel te worden met je eigen fruitsoorten!

Voor 6

https://youtu.be/Ec2TNDQa6Iw

 

Ingrediënten

  • 225 g 100% Rolled Oats
  • 30 g gedroogde kokosnoot
  • 1 eetl. kaneel
  • 1 theelepel. nootmuskaat
  • Snufje zout
  • 600 ml amandelmelk
  • 80 g ahornsiroop
  • 2 eetlepels. 100% Coconut Oil
  • 1 ei
  • 1 theelepel. vanille pasta of extract
  • 250 g blauwe bessen
  • 250 g frambozen

Methode

  1. Verwarm eerst de oven voor op 180 ° C / 350 ° F.
  2. Voeg vervolgens in een grote mengkom de haver, kokosnoot, kaneel, nootmuskaat en zout toe en meng goed voordat je het opzij zet.
  3. Voeg vervolgens in een andere mengkom de amandelmelk, ahornsiroop, de helft van de kokosolie, het ei en de vanille toe en meng goed.
  4. Voeg nu je havermengsel toe aan het natte mengsel en roer alles goed door elkaar.
  5. Vet je ovenschaal vervolgens licht in met de rest van de kokosolie (smelt het eerst) en voeg de helft van de bosbessen en frambozen toe.
  6. Pureer je bessen met een aardappelstamper of vork - maak je geen zorgen als ze niet allemaal worden gepureerd - en voeg vervolgens je havermengsel er bovenop.
  7. Maak de haver plat om een ​​gelijkmatig oppervlak te creëren en voeg de resterende bessen toe aan de schaal.
  8. Bak in de oven gedurende 40 minuten voordat je het verwijdert en laat het afkoelen voordat je het gaat eten.
  9. Serveer met een scheutje ahornsiroop of een scheut slagroom voor puur genot:).

Voedingswaarde informatie

Calorieën286
Totaal vet10g
Totaal koolhydraten35g
Eiwit7g
Lauren Dawes
Schrijver en Expert
Bekijk het profiel van Lauren Dawes

Lauren is afgestudeerd in de Engelse literatuur en afkomstig uit het zuiden van het Verenigd Koninkrijk. Ze is altijd al dol geweest op zwemmen, heeft de afgelopen jaren de power van krachttraining ontdekt en geniet enorm van haar wekelijkse yogales.

In de weekenden kookt of eet ze meestal een soort van brunch en geniet ze van het uitproberen van nieuwe recepten met haar huisgenoten. Ze gelooft heilig in het evenwicht tussen de sportschool en af en toe een lekkere gin.

Lees hier meer over de ervaring van Lauren.

myprotein