Mince pies zijn een kerstklassieker die je niet kunt missen deze kerst!
Dit eenvoudig te maken recept van Niall Kirkland is ideaal voor het maken van je eigen Mince pies, wat niet alleen resulteert in versgebakken, heerlijke gehakt taarten om van te genieten - maar het is een activiteit die je gegarandeerd in de feeststemming brengt. Bovendien zal het hele huis heerlijk ruiken.
Maakt 12
https://youtu.be/9EJs-PHHPe0
Ingrediënten
- 1 el. 100% Kokosolie
- 100 g druiven
- 100 g krenten
- 100 g gedroogde cranberries
- Sap van 2 sinaasappels
- 1 Braeburn-appel (fijngehakt)
- 1 theelepel vanille-essentie
- 1 el. gemengd kruid
- 1 el. bruine suiker
- Citroenschil
- 1 rol kruimeldeeg
- Meel (voor het afstoffen van je oppervlak)
Spullen:
- Koekjes uitsteker
- Stervormige koekjessnijder
Methode
- Verwarm je oven voor op 180 ° C / 400 °
- Verhit de kokosolie in een grote koekenpan of pan en voeg de appel toe.
- Fruit de appel 3 minuten, voeg dan de rozijnen, krenten, gedroogde cranberries, jus d'orange, vanille, gemengde kruiden, bruine suiker en citroenschil toe en roer samen.
- Breng de pan aan de kook en laat 10-15 minuten koken.
- Bestuif ondertussen je oppervlak licht met bloem en leg je vel deeg eruit.
- Rol met je deegroller je pastei uit tot deze ongeveer de dikte van een pondmunt heeft. Snijd vervolgens met een koekjessnijder 12 cirkels uit het deeg en zet opzij. Zorg ervoor dat de diameter van de koekjessnijder iets groter is dan de gaten in de muffinlade.
- Rol het resterende deeg vervolgens op tot een bal en rol het opnieuw uit op je met bloem bestoven oppervlak. Gebruik de stervormige koekjessnijder om 12 sterren uit het deeg te snijden en opzij te zetten.
- Bouw nu je pastei. Vet je muffinbakje licht in met wat meer kokosolie en vorm dan de deegcirkels in de muffinbakje. Vul het met je 'gehakt' en bedek dan met gebaksterren.
- Bak in de oven gedurende 10-15 minuten, verwijder dan en laat afkoelen. Versier je gehakttaarten door ze af te stoffen met je poedersuiker en geniet ervan!
Voedingswaarde informatie
Calorieën | 136 |
---|---|
Totaal vet | 4g |
Totaal koolhydraten | 22g |
Eiwit | 1g |
Lauren is afgestudeerd in de Engelse literatuur en afkomstig uit het zuiden van het Verenigd Koninkrijk. Ze is altijd al dol geweest op zwemmen, heeft de afgelopen jaren de power van krachttraining ontdekt en geniet enorm van haar wekelijkse yogales.
In de weekenden kookt of eet ze meestal een soort van brunch en geniet ze van het uitproberen van nieuwe recepten met haar huisgenoten. Ze gelooft heilig in het evenwicht tussen de sportschool en af en toe een lekkere gin.
Lees hier meer over de ervaring van Lauren.