Deze heerlijke New Yorkse eiwitcheesecake bevat een fractie van de calorieën, vet en suiker in vergelijking met de klassieker, zonder in te boeten op smaak.
Bij het bakke van deze eiwitcheesecake, kun je magere kaas gebruiken en hij zal nog steeds superromig zijn en perfect bij elkaar houden.
De knapperige basis en zoete bosbessencoulis zijn volledig optioneel (maar heerlijk), dus je kunt nog meer calorieën verminderen als je dat wilt.
- Serveren
- 10 stukken
Ingrediënten:
Basis (optioneel):- 50 g havermout
- 70 g amandelen
- ½ theelepel. zout
- 3-4 eetl. van je favoriete kristalzoetstof
- 50 g gesmolten kokosolie
- 500 g magere roomkaas
- 350 g Griekse yoghurt
- 3 scoops (90g) Vanille Whey Protein
- 2 grote eieren en 1 eiwit
- 12-15 druppels Vanille Flavdrops of 1 theelepel. vanille-extract
- 2 eetlepels. citroensap
- 200 g bosbessen
- 1-2 eetl. basterdsuiker of ahornsiroop
- 75 ml water
Instructies
Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed de bodem en zijkanten van een 8” springvorm met bakpapier.
Maak eerst de korst. Meng de havermout, amandelen, zout en zoetstof tot het op koekjeskruimels lijkt. Voeg de gesmolten kokosolie toe en pulseer om te combineren. Het mengsel moet bij het uitknijpen als deeg aan elkaar plakken. Als de textuur te droog is, voeg dan wat meer gesmolten kokosolie toe en mix opnieuw.
Druk het korstmengsel stevig in de bodem van je beklede cakevorm, gebruik de bodem van een glas om het stevig in te pakken. Bak op de middelste plank gedurende 20-22 minuten of tot ze goudbruin zijn. Eenmaal gebakken, verwijder en laat afkoelen terwijl je de vulling maakt.
Maak tijdens het wachten de vulling. Voeg alle ingrediënten voor de vulling toe aan een grote mengkom en gebruik vervolgens een elektrische garde om het mengsel tot een gladde massa te kloppen. Giet het mengsel op de gebakken korst.
Bak gedurende 25 minuten op 175°C, verlaag vervolgens de temperatuur tot 90°C en bak nog eens 50 minuten of zodra een erin gestoken mes of spies er schoon uitkomt. Verwijder en laat volledig afkoelen in de vorm.
Terwijl je wacht tot de cheesecake is afgekoeld, maak je de bosbessencoulis. Verhit een grote koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur en giet de bosbessen erin. Bak 3-4 minuten en voeg dan het water en de suiker toe. Bak nog 8-10 minuten om het mengsel te laten inkoken, af en toe roeren. Zodra je een dikke, siroopachtige textuur hebt bereikt, haal je het van het vuur en giet je het in een kom om af te koelen.
Als de eiwitcheesecake en coulis volledig zijn afgekoeld, haal je de cheesecake uit de vorm en giet je de bosbessencoulis erover. Eet onmiddellijk of dek af en bewaar tot 5 dagen in de koelkast.
Voedingswaarde informatie
Calorieën | 275 |
---|---|
Totaal vet | 15g |
Totaal koolhydraten | 17g |
Eiwit | 20g |
Jennifer Blow is onze geregistreerde diëtist. Registered Associate Nutritionist - het Britse register van bekwame en gekwalificeerde voedingsprofessionals. Ze heeft een Bachelor of Science in Nutritional Science en een Master of Science in Research in Nutrition en is nu gespecialiseerd in het gebruik van sportsupplementen voor gezondheid en fitness, ondersteund met wetenschappelijk onderzoek.
Jennifer is geciteerd en genoemd als voedingsdeskundige in grote online publicaties, waaronder Vogue, Elle en Grazia. Dit door haar expertise in voedingswetenschap voor bewegen en gezond leven.
Haar ervaring strekt zich uit van het werken met de NHS (National Health Service) op voedingsinterventieproeven, tot specifiek wetenschappelijk onderzoek naar omega-3 vetzuursupplementen en ook het effect van fastfood op gezondheid, dat ze heeft gepresenteerd op de jaarlijkse Nutrition Society Conferentie. Jennifer is betrokken bij vele professionele ontwikkelingsevenementen om ervoor te zorgen dat haar kennis op het hoogste niveau blijft. Lees hier meer over Jennifer's ervaring.
In haar vrije tijd houdt Jennifer van wandelen en fietsen in de heuvels. In haar artikelen zul je zien dat ze ervan houdt om gezond eten aan te moedigen. Dat betekent echter zeker niet dat je een leven lang honger zult hebben.