Mike Thurston neemt deze ontbijtomelet elke ochtend "zonder een dag te missen", dus het moet wel iets heel speciaals zijn.
Het is een bekend feit in de fitnesswereld dat je training slechts een deel van het plaatje is als het op progressie maken aankomt - veel van het harde werk gebeurt namelijk in de keuken. We kunnen garanderen dat een machine als Mike Thurston zowel zijn voeding als zijn trainingsregime goed in orde heeft - je krijgt zulke buikspieren niet van sit-ups alleen, vertrouw ons.
We wisten dat hij een paar geweldige recepten in petto had, dus vroegen we hem om het geheim van zijn ontbijt. Zijn omelet is alles wat we verwachtten van een spieropbouwende atleet - het zit boordevol eiwitten en levert meer dan 37 g in één portie.
Het is ook een handige manier om vroeg op de dag wat groenten binnen te krijgen, waaronder een handvol spinazie, dat naar Mike's eigen woorden "het meest verdraagbaar is als het in deze vorm is". Je kunt gemakkelijk je eigen favorieten groenten gebruiken als je dat wilt (of gewoon alles in de koelkast dat moet worden opgemaakt) en je kunt het aantal eieren ook aanpassen aan je eigen doelen.
Zin om het eens te proberen?
Serveert 1
https://youtu.be/xh_bktOWPeI
Ingrediënten
- 4 hele eieren
- 1 eiwit
- 1 teentje knoflook (fijngehakt)
- ½ ui (fijngehakt)
- 2 plakjes spek (gehakt)
- Handvol cherry tomaatjes
- 1 theelepel. gehakte dille
- Handvol spinazie
- Caloriearme kookspray
- Suikervrije saus (BBQ) om te serveren
Methode
1) Verwarm je grill voor op 180 ° C.
2) Om te beginnen kraakt Mike 4 hele eieren in een kom, samen met 1 eiwit - voel je vrij om dit aan te passen aan je eigen macro's voor de dag. Klop de eieren los tot je een goed gemengd mengsel hebt en zet dan apart.
3) Doe een beetje caloriearme kookspray in een grote pan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur en voeg dan de knoflook en ui toe. Bak een paar minuten, voeg dan het gehakte spek toe en bak nog eens 3-4 minuten.
4) Voeg vervolgens de gehakte tomaten, dille en spinazie toe. Laat een paar minuten koken, onder voortdurend roeren, totdat de spinazie is geslonken. Giet het eimengsel in de pan.
5) Kook een paar minuten op een laag vuur en leg ze dan 10 minuten op de grill. Je streeft naar een stevige boven- en onderkant, maar een lekker kleverig midden voor je omelet.
6) Haal van de grill en serveer met veel BBQ-suikervrije saus om in te dippen. Heerlijk!
Wil je meer weten over Mike zijn voeding? Hier krijg je een kijkje achter de schermen:
Lauren is afgestudeerd in de Engelse literatuur en afkomstig uit het zuiden van het Verenigd Koninkrijk. Ze is altijd al dol geweest op zwemmen, heeft de afgelopen jaren de power van krachttraining ontdekt en geniet enorm van haar wekelijkse yogales.
In de weekenden kookt of eet ze meestal een soort van brunch en geniet ze van het uitproberen van nieuwe recepten met haar huisgenoten. Ze gelooft heilig in het evenwicht tussen de sportschool en af en toe een lekkere gin.
Lees hier meer over de ervaring van Lauren.