Waarom kiezen tussen gehaktballen en chili als je beide kunt hebben?
Dit heerlijk recept van Niall Kirkland is een absolute topper voor je avondeten. Gemaakt met zelfgemaakte gehaktballen en een dikke chilisaus die barst van de smaak, zijn wij er vrij zeker van dat het een nieuwe favoriet in je huishouden zal worden.
Het is ideaal voor het voeden van meerdere mensen, maar als je alleen bent, is het later in de week ook perfect voor je lunch.
Voor 4 personen
https://youtu.be/_lOlFVmBdsQ
Ingrediënten
Voor de gehaktballen:- 500 g mager rundergehakt (5% vet)
- 1 teentje knoflook (fijngehakt)
- Peper & zout naar smaak
- 1 ei
- 40 g paneermeel
- 1 eetl. kokosnootolie
- 1 theelepel. paprika
- 1 theelepel. komijn
- 1 eetl. kokosnootolie
- 1 ui (grof gehakt)
- 2 paprika's (grof gehakt)
- Peper & zout naar smaak
- 1 theelepel. kaneel
- 1 theelepel. koriander
- 1 theelepel. paprika
- 1 theelepel. komijn
- 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 2 pepers (fijngehakt)
- 2 blikken gehakte tomaten
- 1 mok runderbouillon
- 1 blik zwarte bonen (uitgelekt en gespoeld)
- 2 eetlepels. verse koriander (fijngehakt)
- Basmati rijst
- Lente-uitjes (fijngehakt)
- Koriander (fijngehakt)
Methode
- Voeg eerst het rundergehakt, knoflook, ei, paneermeel en kruiden toe aan een kom en meng om te combineren.
- Vorm vervolgens het gehaktbalmengsel tot 14-15 gehaktballen van gelijke grootte. Verhit een eetlepel kokosolie in een diepe pan met antiaanbaklaag en voeg de gehaktballetjes toe.
- Voeg de paprika en komijn toe aan de gehaktballetjes en schud de pan om ze te kruiden.
- Blijf 5-10 minuten bakken tot ze aan de buitenkant bruin en krokant zijn, haal ze dan uit de pan en zet apart.
- Verhit nog een eetlepel kokosolie in je pan en voeg de ui en paprika toe.
- Voeg het zout, de peper en de rest van je kruiden toe en meng goed door de ui en paprika. Laat 10 minuten bakken.
- Voeg dan de knoflook en chili toe, roer en laat nog 5 minuten bakken.
- Voeg nu je gehakte tomaten, zwarte bonen, verse koriander en runderbouillon toe. Roer het mengsel om en laat het 15 minuten sudderen.
- Doe je gehaktballen terug in de pan en laat nog 15 minuten sudderen voordat je ze serveert.
- Serveer met 125 g basmatirijst en garneer met gehakte koriander en lente-uitjes.
Genoten? Probeer deze ook..
Voedingswaarde informatie
Calorieën | 411 |
---|---|
Totaal vet | 15g |
Totaal koolhydraten | 28g |
Eiwit | 34g |
Lauren is afgestudeerd in de Engelse literatuur en afkomstig uit het zuiden van het Verenigd Koninkrijk. Ze is altijd al dol geweest op zwemmen, heeft de afgelopen jaren de power van krachttraining ontdekt en geniet enorm van haar wekelijkse yogales.
In de weekenden kookt of eet ze meestal een soort van brunch en geniet ze van het uitproberen van nieuwe recepten met haar huisgenoten. Ze gelooft heilig in het evenwicht tussen de sportschool en af en toe een lekkere gin.
Lees hier meer over de ervaring van Lauren.