Ga door naar belangrijkste inhoud
Recepten

Matcha Thee & Yuzu Taart | Gezond Dessert

Matcha Thee & Yuzu Taart | Gezond Dessert
Jennifer Blow
Schrijver en Expert2 jaar Ago
Bekijk het profiel van Jennifer Blow

Deze taart is alles dat je wilt als toetje...

Ontdek deze heerlijke citrustaart. Dit pittige dessert zit boordevol vitamine C en is verantwoord, lekker én makkelijk te maken. Bekijk dit recept en maak indruk op je vrienden en familie, als er nog iets over is om te delen...

Ingrediënten

Voor de basis:

  • 65g kokossuiker
  • 20 g gemalen amandel
  • 1 scoop (25g) Impact Whey Matcha Smaak
  • 150g boekweitmeel
  • 65 g ongezouten boter of kokosolie
  • 1 groot ei

Voor de Yuzu taartvulling:

  • 200 ml Yuzu-sap
  • Geraspte schil van 2 limoenen
  • 100g kokossuiker
  • 1 el maïzena
  • 4 grote eieren
  • 50g kokosolie
  • 1 scoop (25g) Impact Whey Matcha Smaak

Instructies

1.

Combineer de bloem, gemalen amandel en suiker in een grote mengkom. Voeg de boter toe en verwerk het met je handen tot een kruimelig mengsel.

 

2.

Breek het ei erin en kneed het mengsel met je handen tot het op een deegtextuur lijkt. Rol het deeg tot een bal en druk het een beetje plat om een ​​schijf te maken, en plaats het dan 30 minuten in de koelkast.

 

3.

Maak je taartvulling terwijl de bodem in de koelkast staat. Klop alle ingrediënten voor de taartvulling in een mengkom, behalve de limoenschil, tot ze volledig gemengd zijn, zeef het mengsel dan in een andere kom en voeg de limoenschil toe. Zet even opzij.

 

4.

Terug naar de basis: nadat de 30 minuten voorbij zijn, rol je het deeg uit tot een dikte van een munt van €1, plaats het dan in een 8 “x 2” taartvorm, prik de vorkgaten in de bodem en stop het er dan weer in de koelkast nog 30 minuten. Als de 30 minuten bijna voorbij zijn, verwarm dan de oven voor op 160C of voor hetelucht tot 140C.

 

5.

Als je bodem klaar is om eruit te komen, hak je de randen af ​​die over de taartvorm hangen, leg je wat bakpapier over de taart en vul je het met iets zwaars en droogs zoals bakbonen (of rijst/gedroogde erwten/linzen).

 

6.

Zet de bodem 10 minuten in de oven met de bonen en daarna nog 20 minuten zonder. Haal de bodem uit de oven, giet dan je taartmengsel erin en bak nog eens 30 minuten tot het stevig is, laat afkoelen en geniet ervan!

Voedingswaarde informatie

Calorieën352
Totaal vet17g
Totaal koolhydraten41g
Eiwit6g
Op zoek naar meer gezonde & lekkere recepten?

BEKIJK DIT OOK:

Jennifer Blow
Schrijver en Expert
Bekijk het profiel van Jennifer Blow

Jennifer Blow is onze geregistreerde diëtist. Registered Associate Nutritionist - het Britse register van bekwame en gekwalificeerde voedingsprofessionals. Ze heeft een Bachelor of Science in Nutritional Science en een Master of Science in Research in Nutrition en is nu gespecialiseerd in het gebruik van sportsupplementen voor gezondheid en fitness, ondersteund met wetenschappelijk onderzoek.

Jennifer is geciteerd en genoemd als voedingsdeskundige in grote online publicaties, waaronder Vogue, Elle en Grazia. Dit door haar expertise in voedingswetenschap voor bewegen en gezond leven.

Haar ervaring strekt zich uit van het werken met de NHS (National Health Service) op voedingsinterventieproeven, tot specifiek wetenschappelijk onderzoek naar omega-3 vetzuursupplementen en ook het effect van fastfood op gezondheid, dat ze heeft gepresenteerd op de jaarlijkse Nutrition Society Conferentie. Jennifer is betrokken bij vele professionele ontwikkelingsevenementen om ervoor te zorgen dat haar kennis op het hoogste niveau blijft. Lees hier meer over Jennifer's ervaring.

In haar vrije tijd houdt Jennifer van wandelen en fietsen in de heuvels. In haar artikelen zul je zien dat ze ervan houdt om gezond eten aan te moedigen. Dat betekent echter zeker niet dat je een leven lang honger zult hebben.

myprotein