Macrovriendelijke, sweet ‘n’ spicy chicken tenders. De crunch-factor is echt met deze.
Wie zegt dat je macro's volgen saai moet zijn? Dit recept bewijst het tegendeel. Deze knapperige kip-tenders van Jalal (@jalalsamfit) zijn omhuld met een verrukkelijke zoete en pittige glazuur, en de geplette cornflake-kruimel zorgt voor een serieus bevredigende crunch.
En had ik al gezegd dat ze 40g eiwit leveren? Food is ready!
Maakt 12-15 reepjes (afhankelijk van de grootte van de kipfilet)
Ingrediënten
Voor de kip:
- 2 kipfilets
- 2 tl knoflookpoeder
- 2 tl uienpoeder
- 2 tl zout en peper
- Zelfgemaakte karnemelk (1 kopje magere melk en citroensap)
- 70 g gemalen cornflakes
Voor het glazuur:
- 1-2 el sriracha
- 1 el honing
- Pers citroensap
Instructies
Maak je karnemelk door 1 kopje magere melk te combineren met een scheutje citroensap, en meng goed
Snijd je kipfilets in reepjes en doe ze in een kom
Voeg 1 theelepel knoflookpoeder, uienpoeder, siracha, zout en peper en karnemelk toe aan je kip en mix tot de kip volledig bedekt is
Voeg in een aparte kom je cornflakes en 1 theelepel knoflookpoeder, uienpoeder, zout en peper en paprika toe om je kruimel te maken
Plaats elke kipreep in de kruimel en bedek elk stuk volledig
Zodra alle kip is gecoat, plaats je elke reep op een rooster en bak je 18 minuten in een voorverwarmde oven op 200C.
Terwijl je kip kookt, maak je het glazuur door 1-2 eetlepels sriracha (gebruik minder als je niet van hitte houdt), 1 eetlepel honing en een scheutje citroensap in een kom te combineren
Sprenkel het glazuur over elk stuk kip en geniet ervan
Voedingswaarde informatie
Calorieën | 335 |
---|---|
Totaal vet | 2g |
Totaal koolhydraten | 37g |
Eiwit | 40g |
BEKIJK DIT OOK: