Ga door naar belangrijkste inhoud
Recepten

Koolhydraatarme Burrito Jars | 4- Day Meal Prep

Koolhydraatarme Burrito Jars | 4- Day Meal Prep
Jennifer Blow
Schrijver en Expert5 jaar Ago
Bekijk het profiel van Jennifer Blow

Probeer koolhydraatarme rijst in je volgende maaltijdvoorbereidingssessie, met slechts 7kcal en 0,1 g koolhydraten per 100 g.

Vergeet niet dat bij het maken van potten eten, eerst de vloeibare ingrediënten naar binnen gaan, zodat de rest van de ingrediënten niet vochtig worden terwijl ze in de koelkast staan.

Schud wanneer je klaar bent om te eten!

Ingrediënten

  • 4 kipfilets
  • 1 theelepel. Kokosolie
  • 4 tomaten (fijngehakt)
  • 1 rode ui (fijngehakt)
  • Knijp zout en peper
  • 1 limoen (sap)
  • 4 zakjes (400 g) Light Rice
  • 1 blikje maïs van 200 g (uitgelekt)
  • 2 avocado's
  • 2 hoofden juweeltje sla (fijngehakt)
  • 8 el. zure room
  • Lente-uitjes om te garneren

Methode

1. Snijd de kipfilets in blokjes, breng op smaak en bak ze op middelhoog vuur met een beetje kokosolie tot ze volledig gaar zijn. Verwijderen en laten afkoelen.

2. Kook de rijst. Spoel onder koud water en kook vervolgens gedurende 1 minuut in de magnetron of 2-3 minuten in een pan. Zet opzij en laat een beetje afkoelen.

3. Stel je stenen potten samen. Verdeel en laat de gehakte tomaten en uien, limoensap en een beetje zout en peper vallen en meng. Voeg 2 el. zure room in elke pot. Door eerst de vloeistof toe te voegen, krijg je na een paar dagen in de koelkast geen doorweekte salade.

4. Verdeel de suikermaïs over de potten en voeg dan de rijst, kip, avocado, kleine blaadjes sla en als laatste de kaas toe. Schroef het deksel erop en geniet van 4 dagen aan gezonde lunches!

Voedingswaarde informatie

Calorieën421
Totaal vet23g
Totaal koolhydraten19g
Eiwit36g
Jennifer Blow
Schrijver en Expert
Bekijk het profiel van Jennifer Blow

Jennifer Blow is onze geregistreerde diëtist. Registered Associate Nutritionist - het Britse register van bekwame en gekwalificeerde voedingsprofessionals. Ze heeft een Bachelor of Science in Nutritional Science en een Master of Science in Research in Nutrition en is nu gespecialiseerd in het gebruik van sportsupplementen voor gezondheid en fitness, ondersteund met wetenschappelijk onderzoek.

Jennifer is geciteerd en genoemd als voedingsdeskundige in grote online publicaties, waaronder Vogue, Elle en Grazia. Dit door haar expertise in voedingswetenschap voor bewegen en gezond leven.

Haar ervaring strekt zich uit van het werken met de NHS (National Health Service) op voedingsinterventieproeven, tot specifiek wetenschappelijk onderzoek naar omega-3 vetzuursupplementen en ook het effect van fastfood op gezondheid, dat ze heeft gepresenteerd op de jaarlijkse Nutrition Society Conferentie. Jennifer is betrokken bij vele professionele ontwikkelingsevenementen om ervoor te zorgen dat haar kennis op het hoogste niveau blijft. Lees hier meer over Jennifer's ervaring.

In haar vrije tijd houdt Jennifer van wandelen en fietsen in de heuvels. In haar artikelen zul je zien dat ze ervan houdt om gezond eten aan te moedigen. Dat betekent echter zeker niet dat je een leven lang honger zult hebben.

myprotein