Maak die Taco Bell-klassieker vanuit het comfort van je eigen huis.
Op sommige dagen kun je de gedachte aan fastfood gewoon niet uit je hoofd krijgen, dat snappen we. Dat is waar onze fakeaway-recepten binnenkomen - het zijn allemaal gezondere varianten op je afhaalfavorieten, perfect om je fastfood craving te bevredigen, zonder je dieet te laten ontsporen.
Deze ongelooflijke beef crunch wrap van Niall Kirkland is snel en gemakkelijk te maken, en oh zo goed, je kunt het recept personaliseren met wat je maar wilt. Zin in wat meer pit? Voeg wat extra chilipepers toe aan je rundvleesmix of strooi er hete saus over.
Maakt 5
https://youtu.be/yF9Mxuz4Suk
Ingrediënten
- 1 eetl. kokosnootolie
- 500 g rundergehakt met 5% vet
- 1 rode ui (fijngehakt)
- 1 pakje taco-kruiden
- 50 g light cheddar (geraspt)
- 100 g mozzarella (geraspt)
- 5 eetl. salsa
- 100 g zure room
- Jalapeños (gehakt)
- Plakjes tomaat
- Sla
- 5 tortilla wraps
Methode
- Verwarm de oven voor op 200 ° C / 400 ° F.
- Verhit de kokosolie in een pan met antiaanbaklaag en voeg het rundergehakt toe. Kook 5 minuten tot ze bruin zijn, voeg dan de ui toe en kook nog 3-4 minuten tot de uien zacht zijn.
- Voeg de taco-kruiden toe, roer erdoor en kook nog 5 minuten voordat je het van het vuur haalt.
- Om je crunch-wrap te maken, voeg je 2-3 eetlepels rundergehaktvulling toe aan het midden van je tortilla, vervolgens cheddar en mozzarella erop, gevolgd door salsa, jalapeños, zure room, tomaten en sla. Laat een royale rand tortilla over om te vouwen en vouw de randen van de tortilla ongeveer 5-6 keer naar het midden totdat de vulling is omsloten. Draai je crunch-wrap snel om zodat de vouwen naar beneden zijn gericht en leg ze op een bakplaat.
- Herhaal dit proces nog 4 keer en bak vervolgens je crunch-wraps in 5-10 minuten krokant en goudbruin.
Probeer deze recepten ook:
Voedingswaarde informatie
Calorieën | 467 |
---|---|
Totaal vet | 20g |
Totaal koolhydraten | 37g |
Eiwit | 32g |
Lauren is afgestudeerd in de Engelse literatuur en afkomstig uit het zuiden van het Verenigd Koninkrijk. Ze is altijd al dol geweest op zwemmen, heeft de afgelopen jaren de power van krachttraining ontdekt en geniet enorm van haar wekelijkse yogales.
In de weekenden kookt of eet ze meestal een soort van brunch en geniet ze van het uitproberen van nieuwe recepten met haar huisgenoten. Ze gelooft heilig in het evenwicht tussen de sportschool en af en toe een lekkere gin.
Lees hier meer over de ervaring van Lauren.