Baked oats is een wereldwonder, als je het ons vraagt.
Zodra we een gezond ontbijt ontdekten dat naar warme, kleverige cake smaakt, wisten we dat we een eeuwige liefde hadden gevonden. Vooral als er gewoon zoveel verschillende manieren zijn om het te maken en extra's om in de mix te gooien.
Volg dit ongelooflijk eenvoudige recept van Niall Kirkland voor een heerlijk ontbijt met bosbessentaartsmaak dat boordevol eiwitten zit. Je hebt maar een handvol ingrediënten nodig en je zit vol tot de lunch.
Maakt 4
https://youtu.be/fIcOA8oc3ro
Ingrediënten
Voor de bosbessensaus:- 400 g bosbessen
- 150 ml water
- 1 eetl. ahornsiroop
- 200g haver
- 2 scoops Impact Whey Protein (Vanilla)
- ¼ theelepel. zout
- 1 theelepel. bakpoeder
- 300 ml melk
- 1 theelepel. ahornsiroop
- Bosbessen & pecannoten om te decoreren
Methode
- Verwarm de oven voor op 180°C/360°F.
- Verhit een pan of steelpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur en voeg de bosbessen en het water toe.
- Kook je bosbessen 10 minuten en roer regelmatig totdat ze beginnen af te breken. Pureer de bosbessen, voeg de ahornsiroop toe en kook verder tot de saus dikker wordt.
- Meng in een kom de havermout, wei-eiwit, zout en bakpoeder. Voeg vervolgens de melk en ahornsiroop toe en mix tot alles volledig gemengd is.
- Voeg je bosbessensaus toe aan 4 kleine ovenvaste vormpjes of ovenschaaltjes en garneer met het havermengsel. Versier met bosbessen en pecannoten en bak vervolgens 12 minuten. Enjoy!
Probeer deze eiwitrijke ontbijten ook:
Lauren is afgestudeerd in de Engelse literatuur en afkomstig uit het zuiden van het Verenigd Koninkrijk. Ze is altijd al dol geweest op zwemmen, heeft de afgelopen jaren de power van krachttraining ontdekt en geniet enorm van haar wekelijkse yogales.
In de weekenden kookt of eet ze meestal een soort van brunch en geniet ze van het uitproberen van nieuwe recepten met haar huisgenoten. Ze gelooft heilig in het evenwicht tussen de sportschool en af en toe een lekkere gin.
Lees hier meer over de ervaring van Lauren.