Ga door naar belangrijkste inhoud
Recepten

Het Ultieme Cookie Brownie Recept

Het Ultieme Cookie Brownie Recept
Lauren Dawes
Schrijver en Expert3 jaar Ago
Bekijk het profiel van Lauren Dawes

Als we mee zouden doen aan een bakwedstrijd, zou dit onze showstopper zijn..

Dit ongelooflijk lekkere recept van Niall Kirkland deed ons watertanden, alleen al van de naam. Hij heeft voor de goede orde een laag dik, plakkerig koekjesdeeg gecombineerd met een rijke, kleverige brownie en gevulde Oreo-koekjes in het midden. We zeiden toch dat het een showstopper was...

De volgende keer dat je in de stemming bent om jezelf te trakteren op iets zoets en lekkers, is dit recept er zeker een om uit te proberen. Het is eigenlijk verrassend eenvoudig en Niall heeft een paar slimme wisselingen in de ingrediënten gemaakt om het wat macro-vriendelijker te houden - je zult hier geen boter of suiker zien. Ze zorgen ook voor een mooie eiwitboost, wat altijd goed is om je op een (serieus) lekkere manier te helpen je dagelijkse doelen te bereiken.

Maakt 20

https://youtu.be/MmV5pXXXeNk

 

Ingrediënten

Voor het browniemengsel:
  • 75 g havermeel
  • 115g dadels
  • 60 ml melk
  • 125 g Griekse yoghurt
  • 100 gram ahornsiroop
  • 2 scoops Impact Whey Protein (Vanilla)
  • 2 eieren
  • 6 eetl. cacaopoeder
  • 1 theelepel. vanille
  • ½ theelepel. bakpoeder
Voor het koekjesdeegmengsel:
  • 200g Volledig natuurlijke pindakaas
  • 150 gram ahornsiroop
  • 1 theelepel. vanille
  • 100 gram bloem
  • 2 eieren
  • 1 theelepel. kaneel
  • ½ theelepel. bakpoeder
  • 6 Oreo koekjes (gekoeld in de koelkast)

Methode

  1. Verwarm de oven voor op 175 ° C / 350 ° F.
  2. Voeg voor het koekjesdeegmengsel pindakaas, eieren, ahornsiroop en vanille toe aan een kom en klop tot alles gemengd is (gebruik gerust een elektrische garde). Voeg vervolgens de bloem, kaneel, zout en bakpoeder toe en klop tot een geheel.
  3. Breng het koekjesdeegmengsel over naar een met bakpapier beklede bakplaat van 8×8” of 9×9” en druk het plat tot je een gelijkmatig oppervlak hebt, laat het afkoelen in de koelkast terwijl je het browniemengsel maakt.
  4. Voeg voor het browniemengsel dadels, havermeel en melk toe aan een keukenmachine en maal tot alles gemengd is. Voeg vervolgens Griekse yoghurt, vanilla Impact Whey Protein, ahornsiroop, cacaopoeder, eieren, bakpoeder, zout en vanille-essence toe en mix opnieuw tot een gladde massa.
  5. Haal de koekjesdeegbodem uit de koelkast en verdeel de zes Oreo-koekjes er gelijkmatig over. Giet vervolgens het browniemengsel erin en verdeel het gelijkmatig over het oppervlak.
  6. Bak 20-25 minuten, tot een tandenstoker er schoon uitkomt tijdens het testen. Eenmaal gebakken, haal uit de oven en laat minstens 10 minuten afkoelen voordat je het in 20 stukken snijdt. Deze zullen meer fudgy zijn als ze goed zijn uitgehard nadat ze minstens een paar uur in de koelkast zijn bewaard.

Voedingswaarde informatie

Calorieën202
Totaal vet8g
Totaal koolhydraten24g
Eiwit7g
Lauren Dawes
Schrijver en Expert
Bekijk het profiel van Lauren Dawes

Lauren is afgestudeerd in de Engelse literatuur en afkomstig uit het zuiden van het Verenigd Koninkrijk. Ze is altijd al dol geweest op zwemmen, heeft de afgelopen jaren de power van krachttraining ontdekt en geniet enorm van haar wekelijkse yogales.

In de weekenden kookt of eet ze meestal een soort van brunch en geniet ze van het uitproberen van nieuwe recepten met haar huisgenoten. Ze gelooft heilig in het evenwicht tussen de sportschool en af en toe een lekkere gin.

Lees hier meer over de ervaring van Lauren.

myprotein