Boekweitmeelmuffins zijn de perfecte snack voor onderweg - eet ze los of snijd ze in plakjes en vul ze met roomkaas en kip of avocado en zalm.
De mogelijkheden zijn eindeloos en zullen de smaak van deze lekkere snack alleen maar versterken!
Ingrediënten
- 2 Boekweit Superfijne bloem
- 1 medium gekookte zoete aardappel
- 3 lente-uitjes (gesnipperd)
- 1 Rode Chilipeper (gehakt)
- 1 tl bakpoeder
- 2 eieren
- zout en peper
Instructies
Verwarm de oven voor op 180°C. Pureer de gekookte zoete aardappel in een grote kom.
Voeg de bloem en het bakpoeder, zout en peper naar smaak toe en meng alles door elkaar.
Voeg de eieren toe en klop het beslag tot een glad beslag.
Roer de gesneden groenten erdoor en houd wat apart voor decoratie.
Verdeel het mengsel in 6 muffinvormen. Versier de toppen met groenten.
Bak in de oven gedurende 12-15 minuten tot ze lichtbruin zijn.
Leg ze op een koelrek en wikkel ze in huishoudfolie zodra ze volledig zijn afgekoeld. Ze zijn 3 dagen houdbaar!
Voedingswaarde informatie
Calorieën | 71 |
---|---|
Totaal vet | 1g |
Totaal koolhydraten | 11g |
Eiwit | 3g |
BEKIJK DIT OOK: