We serveren hier een pittige, heerlijk smakende winterwarmer.
Deze halloumi-curry van @niallkirkland is het perfecte gerecht boordevol smaak om die koude en donkere avonden door te komen. Je bent misschien meer gewend om kaas in een pitta of salade te zien, maar we steunen deze fusie van keukens absoluut. De rijke currybasis is zijdezacht, waardoor het de perfecte combinatie is voor knapperige, gekruide blokjes halloumi. Hemels.
Ideaal om af te wisselen van je gebruikelijke maaltijden of voor dagen waarop je je vleesinname probeert te verminderen.
Recept voor 4
https://youtu.be/_JSdUMTIpfE
Ingrediënten
Voor de halloumi:
- 1 blok halloumi (in blokjes)
- ½ theelepel. komijn
- ½ theelepel. kurkuma
- ½ theelepel. koriander
- ½ theelepel. milde chilipoeder
- 1 theelepel. kokosnootolie
Voor de kerrie:
- 1 theelepel. kokosnootolie
- 1 ui (fijn gesneden)
- 3 teentjes knoflook (geraspt)
- 1 duimgroot stuk gember (geraspt)
- 1 blik gepelde tomaten
- 1 blikje lichte kokosmelk
- 3 groene kardemompeulen
- 1 theelepel. komijn
- 1 theelepel. kurkuma
- 1 theelepel. koriander
- 1 theelepel. garam masala
- Zout en peper naar smaak
Voedingswaarde informatie
Calorieën | 443 |
---|---|
Totaal vet | 35g |
Totaal koolhydraten | 15g |
Eiwit | 15g |
Probeer deze recepten ook:
Lauren is afgestudeerd in de Engelse literatuur en afkomstig uit het zuiden van het Verenigd Koninkrijk. Ze is altijd al dol geweest op zwemmen, heeft de afgelopen jaren de power van krachttraining ontdekt en geniet enorm van haar wekelijkse yogales.
In de weekenden kookt of eet ze meestal een soort van brunch en geniet ze van het uitproberen van nieuwe recepten met haar huisgenoten. Ze gelooft heilig in het evenwicht tussen de sportschool en af en toe een lekkere gin.
Lees hier meer over de ervaring van Lauren.