Eet jij wel eens arretjescake? Dan weet je vast ook wel dat deze behoorlijk vol zitten met suiker en een hele hoop vetten. De arretjescake die wij hebben gemaakt is een stuk verantwoorder. Ondanks dat er toch nog wel wat vetten in zitten is deze qua voedingswaarden een stuk beter dan het origineel. Het recept is vrij simpel en zo’n stukje cake is heerlijk om tussen de middag te eten of lekker om bij de koffie te serveren.
Ingrediënten
- 50 g Eiwit Chocolade
- 40 g Pindakaas
- 5 butter buttons
- 4 rijstwafels
- 5 druppels FlavDrops (Chocolate)
Instructies
Pak een steelpannetje en vul deze voor een kwart met water. Zet het pannetje op het vuur en breng het water aan de kook.
Neem een kom die bovenop het steelpannetje kan staan. Breek de chocolade en doe deze samen met de pindakaas in de kom. Als het water kookt zet je het vuur op de laagste stand. Zet de kom met de chocolade en pindakaas bovenop het steelpannetje. Laat deze nu samen au-bain-marie smelten.
Voeg ondertussen ook de butter buttons toe en smelt deze mee. Als alles goed door elkaar gesmolten is haal je het kommetje van de pan af en laat je het een klein beetje afkoelen.
Kruimel de rijstwafels helemaal fijn en roer deze door het chocolade mengsel, zorg dat alle stukje rijstwafel bedekt zijn. Voeg ook nog de chocolade flavor drops toe voor de extra chocolade smaak.
Bekleed een kleine ovenschaal met bakpapier en giet hier het arretjescake mengsel in. Zet de bakvorm voor minimaal een uur in de koelkast.
Haal na het uur de bakvorm uit de koelkast en snij de arretjescake in 4 gelijke stukken.
Voedingswaarde informatie
Calorieën | 214 |
---|---|
Totaal vet | 15g |
Verzadigd vet | 7g |
Totaal koolhydraten | 11g |
Suiker | 4g |
Eiwit | 8g |
Dit recept is gemaakt door Lennard.
BEKIJK DIT OOK: