Deze eiwitrijke verjaardagstaart met weinig koolhydraten is perfect voor verjaardagen.
Dit recept is goed voor een heerlijke eiwitrijke verjaardagscake met twee lagen . Hack: Als je een 4-lagen eiwit verjaardagstaart wilt maken, verdubbel je gewoon de ingrediënten ;)
- Serveren
- 12 porties
Ingrediënten
Voor de taart:
- 125 g zelfrijzend bakmeel
- 100g Whey Protein (Birthday Cake smaak)
- 2 theel. bakpoeder
- 4 middelgrote eieren
- 150g kokosolie (gesmolten en gekoeld)
- 180g gegranuleerde zoetstof (naar keuze)
- 2 theel. vanille-extract of 10-12 druppels Vanilla FlavDrops
- 2 theel. melk
- 50g spikkels
Decoratie en vulling:
- 150g steviapoeder
- 75g Whey Protein (Birthday Cake smaak)
- 2 eetlepels. kokosolie (verzacht maar nog steeds stevig)
- 300g magere roomkaas
- 1 theelepel. vanille-extract of 4-6 druppels Vanilla FlavDrops
- 150g spikkels
Instructies
Verwarm eerst je oven voor op 160°C
Smeer twee ronde cakeblikjes in met een beetje gesmolten kokosolie en bedek met bakpapier.
Zeef de bloem en bakpoeder in een kom en meng het met de whey en 50g spikkels tot je het gelijkmatig verdeeld hebt. Zet even aan de kant.
Giet in een nieuwe kom de gesmolten en gekoelde kokosolie samen met de zoetstof. Klop de twee ingrediënten samen met een garde voor 3-4 minuten op een gemiddelde snelheid. Je kunt dit ook doen met een handklopper.
Zodra het mengsel er licht en romig uitziet, voeg je de eieren één voor één toe, klop tussen elk ei 10 seconden met een garde. Voeg nu de vanille en melk toe en klop nog een paar seconden tot het gemixt is.
Giet nu het droge bloem- en eiwitmengsel erbij in, terwijl je langzaam roert.
Verdeel het mengsel over de twee blikken en bak het gedurende 30-35 minuten. Controleer dan of de cake klaar is. Steek een cocktailprikker of mes in het midden – als het er schoon uitkomt, is het klaar. Laat de cakes 10-15 minuten afkoelen in de blikken op een rooster, verwijder vervolgens de blikken en laat ze volledig afkoelen.
Decoratie en finishing touch:
- Klop de roomkaas in een kom met de garde tot deze romig is (ongeveer 10 seconden). Voeg de verzachte kokosolie toe en klop tot het licht en luchtig is.
- Voeg de stevia beetje bij beetje toe, klop tussen elke keer een paar seconden op om het te laten op te nemen. Zodra je alle stevia hebt toegevoegd, klop je nog 10-15 seconden op hoge snelheid om het mengsel luchtig te maken. Gebruik indien nodig een beetje melk om uit te dunnen. Laat het mengsel 20 minuten in de koelkast stijf worden.
- Nadat de cake is afgekoeld, strooi je een derde van de roomkaas op de een van de cakes en leg je de andere cakevorm erop. Gebruik een spatel om de zijkanten en de bovenkant van de cake te bedekken met het resterende glazuur. Versier de buitenkant met spikkels.
- Enjoy!
Voedingswaarde informatie
Calorieën | 256 |
---|---|
Totaal vet | 16g |
Totaal koolhydraten | 11g |
Eiwit | 17g |
Alice Pearson est une nutritionniste associée agréée par l'UKVRN et conseillère accréditée en matière de lutte contre le dopage, ayant obtenu un Bachelor’s of Science en nutrition et un Master’s of Science. Elle s'intéresse particulièrement à l'utilisation des suppléments sportifs pour améliorer la santé, la condition physique et la performance sportive. Alice a de l'expérience de travail avec des athlètes amateurs et d'élite, notamment en fournissant un soutien nutritionnel au Tranmere Rovers FC et au Newcastle Falcons Rugby Club. Ses conseils en nutrition sont toujours appuyés par des recherches fondées sur des données probantes, qu'elle tient à jour grâce au perfectionnement professionnel continu et à son apprentissage autonome. Dans ses temps libres, Alice aime voyager, faire du sport et se lire un bon livre. Pour en savoir plus sur l'histoire d'Alice, cliquez ici.