Wat krijg je als je eiwitrijke donuts wil maken? Pronuts! Je hoort het goed... Vetarme Proteïne Donuts! Onze prettig gestoorde bakwonders hebben hun hart en ziel gestoken in dit recept.
Scroll naar beneden voor de bereiding, ingrediënten en macro's.Dit smakelijke, gezonde en supereenvoudig te maken recept is het enige recept voor eiwitrijke donuts dat je ooit nodig zult hebben. Elke pronut bevat slechts 161 kcal en 5g vet, en maar liefst 8g eiwit! Wie zei dat donuts niet gezond konden zijn? Wij niet!
Als je zin hebt om deze kerst te flaneren, vul dan je eiwit donuts met groen glazuur (met het onderstaande recept) en maak een flinke stapel donuts zoals we deden - of je bakt ze gewoon, bedekt ze met je favoriete topping en eet je ze op ;)
Voor: 6 Eiwitrijke donuts (Pronuts)Benodigdheden: Donutvorm
Ingrediënten voor de eiwitrijke donuts:
- 90g instant haver (gebruik vanille of niet-gearomatiseerd) of 90g gerolde haver fijngemalen tot poeder
- 30g Vanilla Impact Whey Protein of Vanilla Micellar Casein
- 1 theelepel. bakpoeder
- 1/4 theelepel. zout
- 1 gemiddeld ei
- 60ml Maple Sirup (of je favoriete stroperige zoetstof)
- 60 ml melk
- 2 eetlepels. Pindakaas
- 10-12 druppels FlavDrops of ½ theel. vanille-extract
Ingrediënten voor de topping (optioneel):
- 200g magere roomkaas
- 10-12 druppels FlavDrops of ½ theel. vanille-extract
- Zoetstof naar keuze (naar smaak)
- 1 theelepel. Matcha Green Tea Powder (optioneel)
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 ° C.
Combineer vervolgens Instant Oats (of gemengd gerolde haver als je dat gebruikt), wei-eiwit, bakpoeder en zout in een kom. Meng tot de ingrediënten goed gemengd zijn. Zet even opzij.
Plaats het ei, maple sirup, melk, pindakaas en vanille in een blender en blend tot een glad beslag.
Giet het beslag bij het gemengde poeder en meng zachtjes tot er nog enkele klonten overblijven en je geen droog poeder meer ziet.
Vet een donutpan in met kokosolie en giet het beslag in de donutgaten, tot net onder de rand.
Plaats de pan op het middelste rek van de oven en bak gedurende 11-13 minuten, of totdat een mes er schoon uitkomt. Eenmaal gebakken, haal de pronuts uit de oven en laat het 10 minuten in de pan afkoelen, haal het dan uit de pan en laat het volledig afkoelen.
Om de topping te maken, klop je de roomkaas, zoetstof, vanille en matcha eenvoudig tot een gladde massa. Dip dan elke donut in de topping en zet ze in de koelkast. Bewaar de eiwitrijke donuts afgedekt in de koelkast voor maximaal 3 dagen.
Voedingswaarde informatie
Calorieën | 161 |
---|---|
Totaal vet | 5g |
Totaal koolhydraten | 22g |
Eiwit | 8g |
Op zoek naar meer donut recepten?
BEKIJK DIT OOK:
Alice Pearson est une nutritionniste associée agréée par l'UKVRN et conseillère accréditée en matière de lutte contre le dopage, ayant obtenu un Bachelor’s of Science en nutrition et un Master’s of Science. Elle s'intéresse particulièrement à l'utilisation des suppléments sportifs pour améliorer la santé, la condition physique et la performance sportive. Alice a de l'expérience de travail avec des athlètes amateurs et d'élite, notamment en fournissant un soutien nutritionnel au Tranmere Rovers FC et au Newcastle Falcons Rugby Club. Ses conseils en nutrition sont toujours appuyés par des recherches fondées sur des données probantes, qu'elle tient à jour grâce au perfectionnement professionnel continu et à son apprentissage autonome. Dans ses temps libres, Alice aime voyager, faire du sport et se lire un bon livre. Pour en savoir plus sur l'histoire d'Alice, cliquez ici.