Dit recept is gemaakt door Lennard.
Lekker zeg, een goed stukje brownie. Maar zo’n brownie bevat vaak veel suiker en een hoop vet. Daarom hebben we een recept bedacht die meer eiwitten en minder suiker en vet bevat. Deze verantwoorde brownie is erg lekker en kun je prima trakteren aan je vrienden of familie. Uiteraard kun je de brownie ook lekker in je eentje opeten!
Ingrediënten
- 75 gram Instant oats
- 50 gram Impact Whey(Chocolate Brownie)
- 20 gram Cacoa Butter Buttons
- 20 gram Eiwitchocolade
- 1 ei
- 2 bananen
- 30 ml melk
- 1 theel. bakpoeder
- 10 gram stevia
- 10 gram cacoa
Instructies
Laat de butter buttons smelten in de magnetron, let wel op dat het niet te warm wordt.
Prak de banaan in een kom en meng deze met het ei en de melk. Zorg er voor dat het een glad beslag wordt.
Mix in een andere kom de oats, whey, stevia, cacao en bakpoeder door elkaar. Als dit goed gemixt is meng je het met het andere beslag tot opnieuw alles goed door elkaar gemengd zit. Voeg vervolgens de gesmolten boter toe. Hak de chocolade fijn en voeg ook deze toe aan het beslag.
Neem een bakvorm die groot genoeg is voor de brownie. Doe er een klein beetje olijfolie in en verdeel dit over de bakvorm. Giet het beslag in de bakvorm en zet hem voor zo’n 20 minuten in de oven. Als je er na die tijd een prikker in steekt, moet deze zo goed als schoon weer uit de brownie komen, dan is hij gaar. Snij de brownie in 8 stukjes en je hebt een lekker traktatie!
Voedingswaarde informatie
Calorieën | 148 |
---|---|
Totaal vet | 5g |
Totaal koolhydraten | 16g |
Suiker | 1g |
Eiwit | 7g |
BEKIJK DIT OOK: