Driedubbele chocolade. Pindakaas. Eiwittaart. Moeten we nog meer zeggen?
Dit heerlijke, macrovriendelijke eiwitcakerecept zal snel je favoriete recept worden voor als je trek krijgt. Het wordt afgemaakt met een romige chocolade-avocadoglazuur - boordevol gezonde essentiële vetzuren.
Ingrediënten
- 2 scoops Impact Whey Protein (Chocolate)
- 2 eetlepels. Pindakaas
- 2 eetlepels. Cacaopoeder
- 75 g appelmoes (zonder toegevoegde suiker)
- 150 gram bloem
- 1 theelepel. bakpoeder
- 200 ml amandelmelk
- 1 groot ei
Voor het glazuur:
- 1 rijpe avocado
- 1 eetl. Cacaopoeder
- 50 ml Suikervrije Siroop
Instructies
Verwarm de oven voor op 165ºC of 185ºC voor heteluchtoven.
Voeg pindakaas, ei, amandelmelk en appelmoes toe aan een blender en maal tot een gladde massa.
Meng vervolgens in een aparte kom de bloem, bakpoeder, eiwitpoeder en cacaopoeder en klop. Voeg het natte mengsel toe aan het droge mengsel, meng goed en giet het beslag in een middelgrote beklede bakvorm.
Bak 20-25 minuten en prik in het midden met een satéprikker of vork – het is klaar als het er schoon uitkomt.
Als het gaar is, haal je het uit de oven en plaats je het op een koelrek om gedurende ten minste 30 minuten af te koelen.
Maak nu het glazuur. Doe de avocado, cacaopoeder en suikervrije siroop in een blender en maal tot een gladde massa. Smeer het glazuur op de cake en zet het 30 minuten in de koelkast om het glazuur op te laten stijven. Eenmaal gestold, in vierkanten snijden en geniet!
Voedingswaarde informatie
Calorieën | 117 |
---|---|
Totaal vet | 4g |
Totaal koolhydraten | 13g |
Eiwit | 7g |