De nachten worden donkerder en het weer wordt kouder, wat maar één ding kan betekenen: pumpkin spice is terug.
En wat is een betere manier om van deze herfstklassieker te genieten dan in de vorm van eiwitrijk bananenbrood. Met 15 g eiwit is het recept van @kirtsyfletcher heerlijk en voedzaam.
Begin deze herfst te voelen met deze zoete lekkernij.
- Serveren
- 10
Ingrediënten
- 2 rijpe bananen
- 150 g vetvrije Griekse yoghurt
- 30 g honing
- 2 eieren
- 1 paar druppels Vanilla Flavdrops
- 30 g suikervrije golden syrup
- 150 g bloem
- 100 g havermeel
- 100 g Pumpkin Spice Whey Protein
- 1 tl kaneel
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl bakpoeder
- 1/3 tl zout
- 100 g pure chocolade
Instructies
Verwarm je oven voor op 180C.
Prak je banaan in een kom en meng de rest van je natte ingrediënten erdoor.
Meng vervolgens je droge ingrediënten, gevolgd door driekwart van je gehakte pure chocolade, zorg ervoor dat ze gelijkmatig verdeeld zijn.
Giet je mengsel in een met bakpapier beklede cakevorm en bedek met de resterende chocoladestukjes.
Zet 20 minuten in de oven, verwijder dan – dek af met een vel bakpapier om te voorkomen dat de bovenkant aanbrandt.
Zet nog 25 minuten in de oven of tot een tandenstoker schoon uit het midden komt.
Haal uit de oven en laat 10 minuten in de vorm afkoelen.
Haal vervolgens het bananenbrood uit de pan en laat het een uur staan tot het volledig is afgekoeld voordat je het serveert. Geniet ervan!
Voedingswaarde informatie
Calorieën | 235 |
---|---|
Totaal vet | 5g |
Totaal koolhydraten | 31g |
Eiwit | 15g |
BEKIJK DIT OOK: