De snack met de snap.
Upgrade je snack-game met deze pindakaascrackers van @healthy_floflo.
Nootachtig en knapperig, ze zijn op zichzelf al lekker, maar ook nét zo lekker bij een dipsausje of als garnering op je favoriete zomerse salade. Dit recept is geweldig - ga naar de keuken en maak deze in niet langer dan een half uur klaar. Probeer ze niet allemaal rechtstreeks van de bakplaat op te eten, maar we zouden het je zeker niet kwalijk nemen... Ze zijn gewoon zó lekker als ze warm uit de oven komen.
https://youtu.be/1NRNZoLJPb4
Porties
25 crackers
Ingrediënten
- 800 g zelfrijzend bakmeel
- 1/2 theel. zout
- 3 eetl. pindakaas
- 45 ml water
- 1 eetl. sesamolie
- 1 eetl. sesam & nigella zaden
Methode
1. Doe eerst de bloem, het zout, de pindakaas en het water in een kom en meng goed
2. Als het mengsel grotendeels gemengd is, kneed je met je handen tot het een bal vormt
3. Bedek vervolgens een bakplaat met bakpapier en rol het deeg uit tot een dikte van 1 cm
4. Snijd het deeg met een pizzasnijder of een scherp mes in plakken van ongeveer 4 cm bij 10 cm
5. Bestrijk de plakjes vervolgens met een sesamolie wash en strooi ze over de zaden
6. Bak 18/20 minuten op 180 graden
7. Geniet na het koken van een dip naar keuze - we denken dat ze geweldig zijn met hummus!
BEKIJK DIT OOK:
Voedingswaarde informatie
Calorieën | 127 |
---|---|
Totaal vet | 2g |
Totaal koolhydraten | 22g |
Eiwit | 3g |