Ga door naar belangrijkste inhoud
Recepten

Eenvoudige pindakaascrackers

Eenvoudige pindakaascrackers
Emily Wilcock
Schrijver en Expert2 jaar Ago
Bekijk het profiel van Emily Wilcock

De snack met de snap.

Upgrade je snack-game met deze pindakaascrackers van @healthy_floflo.

Nootachtig en knapperig, ze zijn op zichzelf al lekker, maar ook nét zo lekker bij een dipsausje of als garnering op je favoriete zomerse salade. Dit recept is geweldig - ga naar de keuken en maak deze in niet langer dan een half uur klaar. Probeer ze niet allemaal rechtstreeks van de bakplaat op te eten, maar we zouden het je zeker niet kwalijk nemen... Ze zijn gewoon zó lekker als ze warm uit de oven komen.

https://youtu.be/1NRNZoLJPb4

 

Porties

25 crackers

Ingrediënten

  • 800 g zelfrijzend bakmeel
  • 1/2 theel. zout
  • 3 eetl. pindakaas
  • 45 ml water
  • 1 eetl. sesamolie
  • 1 eetl. sesam & nigella zaden

Methode

1. Doe eerst de bloem, het zout, de pindakaas en het water in een kom en meng goed

2. Als het mengsel grotendeels gemengd is, kneed je met je handen tot het een bal vormt

3. Bedek vervolgens een bakplaat met bakpapier en rol het deeg uit tot een dikte van 1 cm

4. Snijd het deeg met een pizzasnijder of een scherp mes in plakken van ongeveer 4 cm bij 10 cm

5. Bestrijk de plakjes vervolgens met een sesamolie wash en strooi ze over de zaden

6. Bak 18/20 minuten op 180 graden

7. Geniet na het koken van een dip naar keuze - we denken dat ze geweldig zijn met hummus!

Op zoek naar meer pindakaas recepten?

BEKIJK DIT OOK:

Voedingswaarde informatie

Calorieën127
Totaal vet2g
Totaal koolhydraten22g
Eiwit3g
Emily Wilcock
Schrijver en Expert
Bekijk het profiel van Emily Wilcock
After completing an internship with Myprotein, Emily returned to university to finish her Bachelor of Science degree in Business Management and Marketing. With experience in lifestyle writing, Emily aims to entertain and educate through her work. Her focuses include recipes, real and inspiring stories, and working with writers to help provide easy-to-digest evidence-based research. Her work on recipes has been previously featured in The Supplement magazine, with a particular focus on high-protein, nutritious meals, plus advice on how to properly fuel your body. Outside of work, Emily’s top priority is food. She’s a self-professed star baker and a connoisseur of all things baked. In her spare time, she’s either cooking up a storm, our looking out for the opportunity to try out Manchester’s newest restaurants. But as a huge fan of carbs, if it’s not pasta or pasta-adjacent, she’s not interested. If she’s not in the kitchen, she’s tucked up with a book for an early night, or you’ll find her in the gym working up a sweat. Afterall, all those carbs require quite the appetite.
myprotein