Ga door naar belangrijkste inhoud
Recepten

Eenpot Cajun Kip Jambalaya | Meal Prep

Eenpot Cajun Kip Jambalaya | Meal Prep
Jennifer Blow
Schrijver en Expert2 jaar Ago
Bekijk het profiel van Jennifer Blow

Deze gezonde jambalaya kip is goed voor 4 dagen eiwitrijke lunches of diners.

Maak deze gezonde jambalaya in 30 minuten voor 4 uiterst smakelijke, goed-voor-je-meal-prep lunches of diners, met de perfecte mix van eiwitten en koolhydraten.

Het kan niet eenvoudiger zijn om te maken. Doe gewoon alle ingrediënten in een pan en laat sudderen tot ze klaar zijn. Easy!

Gezond kip jambalaya recept
Serveren
4

Ingrediënten

  • 1 theelepel. Kokosnootolie
  • 1 grote witte ui (fijngehakt)
  • 1 rode paprika (in plakjes)
  • 1-2 rode vingerpepers
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 4 kipfilets (in reepjes gesneden)
  • 2 eetlepels. cajun-kruiden
  • 1 blik van 400 g gepelde tomaten
  • 400 ml kippenbouillon
  • ½ theelepel. zout en peper
  • 350 g (droog gewicht) basmati of bruine rijst

Instructies

1.

Doe eerst de kokosolie in een grote koekenpan op middelhoog tot hoog vuur.

 

2.

Als de pan heet is, voeg je de gesnipperde ui toe en bak je 3-4 minuten tot ze zacht beginnen te worden.

 

3.

Kruid de kipreepjes met zout en peper, voeg ze toe aan de pan met de gesneden paprika en gehakte pepers en kook nog 5-6 minuten tot de kip bruin begint te worden, af en toe roeren.

 

 

4.

Voeg de gehakte knoflook en Cajun-kruiden toe en bak 30 seconden al roerend, giet dan de gehakte tomaten, bouillon en rijst erbij. Roer alles door elkaar en breng de vloeistof aan de kook.

 

5.

Draai het vuur laag als het kookt, dek af met een deksel en laat 20-25 minuten sudderen, controleer en roer af en toe om te voorkomen dat de bodem verbrandt.

 

6.

Verdeel na het koken over 4 bakjes voor het bereiden van maaltijden en voeg wat meer zout en zwarte peper toe. Top met een gepocheerd ei voor extra eiwit.

Voedingswaarde informatie

Calorieën467
Totaal vet14g
Totaal koolhydraten48g
Eiwit33g

Op zoek naar meer recepten?

BEKIJK DIT OOK:

Jennifer Blow
Schrijver en Expert
Bekijk het profiel van Jennifer Blow

Jennifer Blow is onze geregistreerde diëtist. Registered Associate Nutritionist - het Britse register van bekwame en gekwalificeerde voedingsprofessionals. Ze heeft een Bachelor of Science in Nutritional Science en een Master of Science in Research in Nutrition en is nu gespecialiseerd in het gebruik van sportsupplementen voor gezondheid en fitness, ondersteund met wetenschappelijk onderzoek.

Jennifer is geciteerd en genoemd als voedingsdeskundige in grote online publicaties, waaronder Vogue, Elle en Grazia. Dit door haar expertise in voedingswetenschap voor bewegen en gezond leven.

Haar ervaring strekt zich uit van het werken met de NHS (National Health Service) op voedingsinterventieproeven, tot specifiek wetenschappelijk onderzoek naar omega-3 vetzuursupplementen en ook het effect van fastfood op gezondheid, dat ze heeft gepresenteerd op de jaarlijkse Nutrition Society Conferentie. Jennifer is betrokken bij vele professionele ontwikkelingsevenementen om ervoor te zorgen dat haar kennis op het hoogste niveau blijft. Lees hier meer over Jennifer's ervaring.

In haar vrije tijd houdt Jennifer van wandelen en fietsen in de heuvels. In haar artikelen zul je zien dat ze ervan houdt om gezond eten aan te moedigen. Dat betekent echter zeker niet dat je een leven lang honger zult hebben.

myprotein