Sommige dagen heb je gewoon geen tijd of geduld voor uitgebreide maaltijden of ingewikkelde recepten, dat begrijpen wij als geen ander.
Gelukkig voor ons heeft Niall Kirkland deze supereenvoudige BBQ-kippentaco's bedacht. Ze barsten van de smaak, staan bol van gesmolten kaasachtige goedheid en kunnen in minder dan 20 minuten worden gemaakt.
Dient 3
https://youtu.be/7iHM698tAV0
Ingrediënten
- 400 g kipfilet (in blokjes)
- 1 theelepel. knoflookkorrels
- 1 theelepel. paprika
- Zout en peper naar smaak
- 75 ml Suikervrije saus (BBQ)
- 1 eetl. 100% Kokosolie
- 2 paprika (in blokjes gesneden)
- 6 minitortilla's
- 60 g magere cheddar (geraspt)
- ½ rode ui (fijngehakt)
- Geraspte sla
- Koriander
Methode
- Verwarm je oven voor op 180 ° C / 350 ° F.
- Voeg eerst de kip, knoflookkorrels, paprika, zout, peper en Suikervrije saus (BBQ) toe aan een grote kom en meng ze.
- Verhit vervolgens een eetlepel kokosolie in een grote koekenpan en voeg de kip toe.
- Bak de kip 7-8 minuten op een middelhoog vuur, onder regelmatig roeren tot het gaar is en haal van het vuur.
- Voeg nu de paprika's toe en bak een paar minuten, of tot de peper licht is verkoold.
- Bouw vervolgens je taco's op een gevoerde bakplaat - beginnend met mini-tortilla's, geraspte cheddar, gekookte kip en vervolgens rode ui.
- Bak de taco's gedurende 8 minuten, bedek ze met geraspte sla en koriander en geniet ervan!
Voedingswaarde informatie
Calorieën | 427 |
---|---|
Totaal vet | 13g |
Totaal koolhydraten | 33g |
Eiwit | 42g |
Lauren is afgestudeerd in de Engelse literatuur en afkomstig uit het zuiden van het Verenigd Koninkrijk. Ze is altijd al dol geweest op zwemmen, heeft de afgelopen jaren de power van krachttraining ontdekt en geniet enorm van haar wekelijkse yogales.
In de weekenden kookt of eet ze meestal een soort van brunch en geniet ze van het uitproberen van nieuwe recepten met haar huisgenoten. Ze gelooft heilig in het evenwicht tussen de sportschool en af en toe een lekkere gin.
Lees hier meer over de ervaring van Lauren.