Voor de lekkerste maaltijden heb je niet altijd een hele lijst met perfecte ingrediënten nodig.
Met deze ‘cupboard cooking’ recepten helpen we je om snel en gemakkelijk iets te maken met maar een paar essentiële benodigdheden, waarvan we zeker weten dat je ze al in huis hebt. En zelfs als je dat niet hebt, hoef je ze zeker niet te zoeken in een smal supermarktpad.
De recepten zijn misschien eenvoudig, maar we garanderen dat ze allemaal zullen zorgen voor een heerlijke maaltijd!
https://youtu.be/bQITuyzwgOY
1. Sweet Potato Chilli
Probeer een standaard gehakt chili te mengen met dit heerlijke vegetarische alternatief. Met een heerlijke smaak is het een echte kom comfort food, vertrouw ons daar maar op. Als je het lekkerder vindt, probeer dan verse pepers toe te voegen.
Wil je een extra? Zorg ervoor dat je de maaltijd serveert met een royale hoeveelheid geraspte kaas.
Voor 4 personen
Ingrediënten
- 2 theelepels kokosnootolie
- 1 rode ui (in plakjes)
- 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 600 g zoete aardappel (geschild en in blokjes gesneden)
- 1 theelepel. chilipoeder / vlokken
- 2 theelepels komijn
- 1 blik bruine bonen (uitgelekt)
- 2 theelepels sojasaus
- 150 ml water
- 2 eetlepels. tomatenpuree
- Peper & zout naar smaak
Methode
1) Verwarm in een grote pan de kokosolie op middelhoog vuur. Voeg de rode ui en knoflook toe en bak een paar minuten.
2) Voeg de blokjes zoete aardappel toe en breng op smaak met peper en zout. Roer goed, giet het water erbij, dek de pan af met een deksel en laat 30 minuten sudderen.
3) Voeg nu het chilipoeder en de komijn toe, roer de kruiden erdoor en dek opnieuw 5 minuten af.
4) Verwijder het deksel en pureer de zoete aardappel met een stamper tot deze glad en klontvrij is. Voeg de bruine bonen, de sojasaus en de tomatenpuree toe en meng tot alles gecombineerd is. Doe het deksel er weer op en laat nog 5 minuten sudderen om de bonen te verwarmen.
5) Roer nog een laatste keer en serveer met een salade.
Voedingswaarde informatie
Calorieën | 221 |
---|---|
Totaal vet | 3g |
Totaal koolhydraten | 39g |
Eiwit | 7g |
2. Spanish Omelette
De eenvoudige omelet is slechts een van die ongelooflijke gerechten die gemakkelijk over het hoofd worden gezien, maar keer op keer kan worden gemaakt voor supersnelle en bevredigende maaltijd. Dit eenvoudige recept is ook een handige manier om overgebleven groenten te gebruiken - gooi het gewoon in de mix zodra de aardappelen gaar zijn.
Voor 4 personen
Ingrediënten
- 2 eetlepels. olijfolie
- 1 ui (fijngehakt)
- 300 g krielaardappelen (in plakjes)
- Peper & zout naar smaak
- 6 eieren (losgeklopt)
- Overgebleven groenten
Methode
1) Verhit de olie in een grote koekenpan. Voeg de ui toe, roer goed en laat enkele minuten koken.
2) Voeg nu de plakjes aardappel toe en roer om ervoor te zorgen dat ze gelijkmatig bedekt zijn met olie. Breng op smaak met peper en zout, dek af met een deksel en kook gedurende 15 minuten.
3) Voeg na het koken alle overgebleven groenten toe die je in de koelkast hebt liggen! We gaan voor boerenkool, maar paprika's en champignons zijn ook geweldig. Roer erdoor, plaats het deksel terug en laat het een paar minuten koken (alleen om te verwelken).
4) Haal de pan voorzichtig van het vuur en giet alles in een grote kom met de losgeklopte eieren. Meng goed met een spatel of lepel om er zeker van te zijn dat alles goed gemixed is.
5) Verhit nog een theelepel olijfolie in je koekenpan en giet het omeletmengsel in de pan. Dek af met het deksel en kook 5-10 minuten op middelhoog vuur.
6) Verwijder het deksel en gebruik een groot bord om de bovenkant van de pan te bedekken. Draai de pan voorzichtig om zodat de omelet op het bord komt, zet de pan dan weer op het vuur en schuif de omelet terug in de pan met de gekookte kant naar boven. Dek opnieuw af en kook nog 5-10 minuten aan deze kant.
7) Schuif de omelet op een bord en snijd in partjes. Serveer met een salade en geniet ervan!
Voedingsinformatie per portie:
3. Smokey Chickpea Stew
Met veel smaak en warmte hoef je niet lang te wachten om te genieten van deze heerlijke chickpea stew. Het is een veelzijdig gerecht dat geweldig is op zichzelf of met wat knapperig brood, of als je op zoek bent naar iets meer volume zoals rijst of quinoa.
Voor 4 personen
Ingrediënten
- 2 eetlepels. olijfolie
- 2 uien (in blokjes gesneden)
- 3 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 2 blikken gehakte tomaten
- 2 blikjes kikkererwten (uitgelekt)
- 1 theelepel. gerookte paprika
- 2 theelepels komijn
- 1 theelepel. chilipoeder
- 100 g boerenkool (fijngehakt)
- Peper & zout naar smaak
Methode
1) Verwarm de olie in een grote pan. Voeg vervolgens de ui en knoflook toe en bak een paar minuten.
2) Voeg het paprika-, komijn- en chilipoeder toe en roer goed om de andere ingrediënten gelijkmatig te bakken.
3) Voeg de gehakte tomaten toe, breng op smaak met peper en zout en geef een goede mix om alles in de pan te combineren. Dek af met het deksel en laat 15 minuten stoven.
4) Voeg vervolgens de uitgelekte kikkererwten en gehakte boerenkool toe en meng ze door. Plaats het deksel terug en laat nog 15 minuten sudderen om de kikkererwten te koken en de boerenkool te verwelken.
5) Goed roeren en dan in kommen scheppen om van te genieten! Serveer met knoflook brood om deze heerlijke stevige maaltijd af te maken.
Voedingsinformatie per portie:
Op zoek naar meer recepten? Bekijk deze ook:
Lauren is afgestudeerd in de Engelse literatuur en afkomstig uit het zuiden van het Verenigd Koninkrijk. Ze is altijd al dol geweest op zwemmen, heeft de afgelopen jaren de power van krachttraining ontdekt en geniet enorm van haar wekelijkse yogales.
In de weekenden kookt of eet ze meestal een soort van brunch en geniet ze van het uitproberen van nieuwe recepten met haar huisgenoten. Ze gelooft heilig in het evenwicht tussen de sportschool en af en toe een lekkere gin.
Lees hier meer over de ervaring van Lauren.