Of je nu volledig toegewijd bent aan een plantaardig dieet, Veganuary een kans geeft, of gewoon iets nieuws en lekker wilt proberen - dit teriyaki tofu-recept van Niall Kirkland is daar helemaal perfect voor!
Hij laat zien hoe gemakkelijk het is om heerlijke knapperige tofu-stukken te maken met een eenvoudige maïzena-coating en je eigen pittige teriyaki-saus, ideaal voor het maken van je eigen ‘takeaway’ lunch in plaats van het teveel uitgeven of het kiezen voor ongezonde opties.
Dient 3
https://youtu.be/L2Ez6TiCNyE
Ingrediënten
Voor de knapperige tofu:- 300 g tofu (in blokjes)
- 50 g maïzena (+ 1 eetl. Voor saus)
- 1,5 eetl. 100% Kokosolie
- 1 teentje knoflook (fijngehakt)
- Kleine kubus gember (fijngehakt)
- 1 ui (in dunne plakjes)
- 2 eetlepels. sojasaus
- 1 eetl. sesamzaadolie
- 1 eetl. bruine suiker
- 75 ml water
- 125 g basmatirijst
- Gehakte Wortel
- Gehakte Komkommer
- Sesamzaadjes om te garneren
Methode
- Vul eerst een ondiepe kom met 50 g maïzena en bedek alle tofu-stukken door rond te rollen.
- Verhit vervolgens een eetlepel kokosolie in een koekenpan en voeg de tofu toe.
- Bak de tofu op een middelhoog vuur, draai ze regelmatig tot ze knapperig en goudbruin zijn aan de buitenkant en leg ze opzij.
- Voeg vervolgens nog een kleine hoeveelheid kokosolie toe aan de pan, voeg de knoflook en gember toe en bak gedurende 1 minuut.
- Voeg vervolgens de ui toe en bak nog een paar minuten totdat de ui zacht wordt.
- Voeg de sojasaus, sesamolie en bruine suiker toe, roer goed en voeg dan je maïzena gemengd met ongeveer 75 ml warm water toe.
- Laat je saus sudderen - het wordt dikker door de maïzena - en zodra het de gewenste consistentie heeft bereikt, voeg je de tofu toe aan de pan en bestrijk je hem met teriyakisaus voordat je hem van het vuur haalt.
- Pak je Klick Box in met rijst en salade, dan tofu, gevolgd door wortelen, komkommer en garneer met sesamzaadjes.
Voedingswaarde informatie
Calorieën | 497 |
---|---|
Totaal vet | 18g |
Totaal koolhydraten | 60g |
Eiwit | 19g |
Lauren is afgestudeerd in de Engelse literatuur en afkomstig uit het zuiden van het Verenigd Koninkrijk. Ze is altijd al dol geweest op zwemmen, heeft de afgelopen jaren de power van krachttraining ontdekt en geniet enorm van haar wekelijkse yogales.
In de weekenden kookt of eet ze meestal een soort van brunch en geniet ze van het uitproberen van nieuwe recepten met haar huisgenoten. Ze gelooft heilig in het evenwicht tussen de sportschool en af en toe een lekkere gin.
Lees hier meer over de ervaring van Lauren.