Dit recept van Niall Kirkland is er om je ontbijt eens goed te upgraden.
Ontbijt is toch wel de belangrijkste maaltijd van de dag? Met deze heerlijke zoete aardappel rostis ben je klaar voor een geweldige start. Aan de buitenkant knapperig en zacht in het midden, zijn ze super vullend en een match made in heaven voor gepocheerde eieren - de perfecte combinatie voor een gezond, eiwitrijk ontbijt.
Voor 2 personen:
https://youtu.be/Ro1ZATlx6IA
Ingrediënten
Voor de rosti-cakes:- 2 zoete aardappelen (geschild)
- 1 rode ui (fijngehakt)
- 2 eieren
- 1 theelepel. chilivlokken
- 1 theelepel. paprika
- 2 eetlepels. meel
- Zout en peper naar smaak
- 1 eetl. 100% kokosolie
- 4 eieren
- 1 eetl. azijn
- Snufje zout
- Chilivlokken
Methode
- Verwarm je oven voor op 200 ° C / 400 °
- Rasp eerst de zoete aardappelen met de grove kant van een rasp en breng ze over in een grote kom.
- Voeg de rode ui, eieren, chili vlokken, paprika, kruiden en bloem toe aan je kom en meng goed zodat alles gecombineerd is.
- Vorm nu je zoete aardappelmengsel in 4 gelijkmatige rostikoekjes en leg ze op een bakplaat.
- Bak je rostis gedurende 15 minuten.
- Verhit nu de kokosolie in een grote koekenpan en leg elke rostikoek in de pan. Bak ze ongeveer 4 minuten voordat je ze omdraait. Bak ze dan nog 2 minuten tot ze heerlijk knapperig zijn.
- Om je eieren te pocheren, breng je een pan met water aan de kook, voeg een snufje zout en de azijn toe.
- Maak vervolgens met behulp van een lepel een bubbelbad in het water. Breek je ei in een kom voordat je het ei voorzichtig in het bubbelbad laat vallen. Kook 2-3 minuten voor zachte en gepocheerde eieren.
- Serveer je gepocheerde eieren op de zoete aardappel rostis en besprenkel met chili vlokken en zwarte peper.
Voedingswaarde informatie
Calorieën | 503 |
---|---|
Totaal vet | 17g |
Totaal koolhydraten | 62g |
Eiwit | 21g |
Lauren is afgestudeerd in de Engelse literatuur en afkomstig uit het zuiden van het Verenigd Koninkrijk. Ze is altijd al dol geweest op zwemmen, heeft de afgelopen jaren de power van krachttraining ontdekt en geniet enorm van haar wekelijkse yogales.
In de weekenden kookt of eet ze meestal een soort van brunch en geniet ze van het uitproberen van nieuwe recepten met haar huisgenoten. Ze gelooft heilig in het evenwicht tussen de sportschool en af en toe een lekkere gin.
Lees hier meer over de ervaring van Lauren.