Heb je je ooit afgevraagd hoe een cheat meal eruit ziet voor een man als Chunkz?
Het is geen geheim dat Chunkz een ongelooflijke gewichtsverliestransformatie heeft ondergaan. De enorm succesvolle YouTube-ster & entertainer is vrijwel onherkenbaar, zeker als je terugkijkt op zijn 2020 Soccer Aid-optreden.
Natuurlijk kunnen we hem alleen maar ondersteunen en zijn inspanningen om een actievere, gezondere versie van zijn liefhebbende zelf te worden, zijn serieus indrukwekkend. We weten dat het veel werk kost - zowel in de sportschool als in de keuken - om af te vallen.
We weten ook dat er een evenwichtige aanpak nodig is om het duurzaam en vooral ook leuk te maken. Daarom wilden we Chunkz betrekken bij onze gloednieuwe YouTube-serie, "Cheats with Chunkz", om hem te laten koken met enkele van onze Myprotein-atleten, terwijl ze trainings- en voedingstips delen tijdens het koken.
In deze eerste aflevering verwelkomde Chunkz de professionele Britse bokser en YouTuber, Viddal Riley, in de Myprotein Kitchen om een stoere burrito-lasagne te bereiden. Ja, je leest het goed - burrito lasagne.
Maak je klaar voor een aantal hilarische keuken failures, evenals een exclusief inzicht in hun eetgewoonten, guilty pleasure snacks en favoriete fastfood-cheats.
https://youtu.be/Wuqbc9M-5hg
Zelf die burrito lasagne proeven? Natuurlijk wil je dat..
Hoewel het proces soms een beetje chaotisch was, moeten we toegeven dat Chunkz & Viddal het recept perfect hebben gemaakt. We kunnen bevestigen dat het net zo ongelooflijk smaakte als het eruit zag (waarschijnlijk een beetje beter dan het eruitzag als we eerlijk zijn), dus we raden aan om het zelf te proberen.
Voor 6-8
Wat je nodig hebt:
- 1 kg rundergehakt
- 2 potten enchiladasaus (elk 340 g)
- 1 pakje taco kruidenmix
- 1 eetl. gemalen komijn
- 2 pakjes magnetronbestendige Mexicaanse rijst
- 9 tortillawraps
- 1 blik bonen
- 400 g belegen cheddar kaas (geraspt)
- Olijfolie om te frituren/invetten
- Zout en peper om te kruiden
Wat te doen:
- Verwarm de oven voor op 180°
- Verhit in een grote koekenpan een beetje olijfolie en bak het rundergehakt bruin, breng op smaak met zout en peper. Giet eventueel overtollig vet af.
- Zodra het rundvlees bruin is, roer je beide potten enchiladasaus erdoor en voeg je de taco-kruidenmix en gemalen komijn toe. Roer door en laat 5 minuten op laag vuur sudderen.
- Verwarm beide pakken rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Besmeer elke tortilla wrap met 1-2 eetlepels bonen, klaar om je gerecht op te bouwen.
- Vet een grote ovenschaal in om ervoor te zorgen dat je tortilla's niet plakken.
- Begin met het bouwen van je lasagne-lagen! Verdeel een derde van het vleesmengsel over de bodem van de schaal en bedek met 3 tortilla's (genoeg om het vleesmengsel met een beetje overlap te bedekken). Leg een laag rijst op de tortilla's en vervolgens een derde van de geraspte kaas.
- Herhaal opnieuw, totdat je 3 verschillende lagen hebt, eindigend met een cheesy top. Dek af met aluminiumfolie en kook 20-30 minuten tot de bovenkant goudbruin en bubbelend is.
- Laat 10 minuten staan alvorens te serveren met je bijgerechten naar keuze. Chunky guac en een klodder salsa zijn een must!
Voedingswaarde per portie (op basis van 6 porties):
Calorieën | Koolhydraten | Eiwitten | Vetten |
817 | 55.6g | 66.3g | 57.5g |
Op zoek naar meer recepten? Probeer deze ook:
Lauren is afgestudeerd in de Engelse literatuur en afkomstig uit het zuiden van het Verenigd Koninkrijk. Ze is altijd al dol geweest op zwemmen, heeft de afgelopen jaren de power van krachttraining ontdekt en geniet enorm van haar wekelijkse yogales.
In de weekenden kookt of eet ze meestal een soort van brunch en geniet ze van het uitproberen van nieuwe recepten met haar huisgenoten. Ze gelooft heilig in het evenwicht tussen de sportschool en af en toe een lekkere gin.
Lees hier meer over de ervaring van Lauren.