Kan je niet wachten tot de grote dag dat je je tanden kan zetten in een met cranberry gevulde kalkoen?
Deze heerlijke feestelijke burger is de ideale warming-up voor de kerstdagen. Het gebruik van mager kalkoengehakt om je eigen pasteitjes te maken is een geweldige manier om precies bij te houden wat je binnen krijgt - en je kunt daarbij kruiden naar je eigen individuele smaakvoorkeur.
Plus, Niall's heerlijke gekarameliseerde ui en cranberrysaus zijn écht iets speciaals.
Maakt 4
https://youtu.be/qv0P6rG48XM
Ingrediënten
- 2 eetlepels. 100% Kokosolie
- 500 g mager kalkoengehakt
- Zout
- Peper
- 1 eetl. paprika
- 1 theelepel. chilivlokken
- 1 teentje knoflook (fijngehakt)
- 2 eetlepels. gehakte peterselie
- 1 ei
- 4 plakjes cheddar
- 4 brioche broodjes
- 1 tomaat (in plakjes)
- Handvol sla
- 1 theelepel. olijfolie
- 1 rode ui (in dunne plakjes)
- 2 eetlepels. cranberry saus
- 400 g zoete aardappel (geschild en in chips gesneden)
- 250 g pastinaak (geschild en in chips gesneden)
Methode
- Verwarm je oven voor op 200 ° C / 400 ° F.
- Breng je zoete aardappel en pastinaak chips naar een bakplaat, dek af met een eetlepel kokosolie en kruid goed met zout en peper.
- Bak je aardappelen en pastinaak ongeveer 45 minuten in de oven, waarbij je af en toe controleert of ze voldoende loszitten.
- Maak ondertussen je burgers. Voeg het kalkoengehakt, zout en peper kruiden, paprika, chili vlokken, knoflook, peterselie en een ei toe aan een grote mengkom en meng het mengsel samen met je handen (als je mengsel te nat is voeg je wat broodkruimels toe).
- Vorm je hamburgermix in 4 gelijke pasteitjes en zet apart.
- Verhit vervolgens wat kokosolie in een koekenpan en voeg de kalkoenpasteitjes toe.
- Bak 5 minuten aan een kant voordat je het omdraait en nog 5 minuten frituurt.
- Voeg cheddar-plakjes bovenop je hamburgerpasteitjes toe en breng ze over in een ovenvaste koekenpan of -bakje en grill 5 minuten om de kaas te smelten.
- Verhit een theelepel olijfolie in een pan en voeg de rode ui en cranberrysaus toe om de rode ui en cranberry te laten smaken.
- Bak 5 minuten, breek cranberry's af met je lepel / spatel om het sap vrij te maken en voeg dan een scheutje water toe.
- Zet het vuur laag en laat 10-15 minuten sudderen tot de uien karameliseren en de saus dikker wordt.
- Eindelijk, je burger bouwen! Eerst het broodje, dan de sla, dan het pasteitje, daarna de saus en dan een plak tomaat.
Voedingswaarde informatie
Calorieën | 544 |
---|---|
Totaal vet | 20g |
Totaal koolhydraten | 55g |
Eiwit | 33g |
Lauren is afgestudeerd in de Engelse literatuur en afkomstig uit het zuiden van het Verenigd Koninkrijk. Ze is altijd al dol geweest op zwemmen, heeft de afgelopen jaren de power van krachttraining ontdekt en geniet enorm van haar wekelijkse yogales.
In de weekenden kookt of eet ze meestal een soort van brunch en geniet ze van het uitproberen van nieuwe recepten met haar huisgenoten. Ze gelooft heilig in het evenwicht tussen de sportschool en af en toe een lekkere gin.
Lees hier meer over de ervaring van Lauren.