Ga door naar belangrijkste inhoud
Recepten

Chicken Enchilada Meal Prep

Chicken Enchilada Meal Prep
Lauren Dawes
Schrijver en Expert4 jaar Ago
Bekijk het profiel van Lauren Dawes

Die plannen voor het avondeten kunnen de deur uit! Dit recpt is wat je vanavond gaat maken.

Gemaakt met een heerlijke passatasaus en veel geraspte kaas, zullen deze chicken-enchiladas van onze favoriete chef-kok, Niall Kirkland, gegarandeerd goed smaken. Ze zijn ideaal voor een groot huishouden- of als je alleen woont, kun je ze in de koelkast bewaren zodat je de volgende dag weer een lekkere maaltijd hebt!

Dit recept is een super smakelijke manier om wat groenten in je dieet te krijgen, met daarbij veel eiwitrijke kipfilet, en je kunt ze zo mild of pittig maken als je wilt door de hoeveelheid chilipoeder die je toevoegt naar jouw wensen aan te passen.

Het recept is een geweldige keuze voor als je iets lekkers nodig hebt om aan het eind van de dag naar uit te kijken.

Hier lees je hoe je het recept maakt.

Maakt 5

https://youtu.be/UgxkpkPsKng

Ingrediënten

Voor de saus:
  • 1 eetl. extra vergine olijfolie
  • 1 witte ui (fijngehakt)
  • 2-3 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 1 theelepel. komijn
  • 1 theelepel. hete paprika
  • 1 theelepel. oregano
  • ½ theelepel. chilipoeder
  • 400g passata
  • 1 eetl. honing
  • 1 eetl. rode wijnazijn
  • Zout en peper naar smaak
Voor de enchiladas:
  • 1 eetl. kokosnootolie
  • 1 witte ui (fijngehakt)
  • 2 paprika's (fijngehakt)
  • 500 g kipfilet (in blokjes)
  • Zout en peper naar smaak
  • 100 g magere cheddar (geraspt)

Methode

  1. Verwarm de oven voor op 180 ° C / 350 ° F.
  2. Verhit de olijfolie in een pan om de saus te maken en voeg de ui toe. Bak 5 minuten tot ze zachter worden.
  3. Voeg nu de knoflook, komijn, hete paprika, oregano en chilipoeder toe, roer het door de uien en bak nog 2 minuten.
  4. Voeg de passata, honing en rode wijnazijn toe, roer goed en laat 15-20 minuten sudderen tot de saus dikker wordt. Eenmaal klaar, doe het in een blender en mix tot het glad is.
  5. Verhit ondertussen kokosolie in een aparte pan en voeg de overgebleven uien en peper toe.
  6. Bak 5 minuten, verwijder en zet apart.
  7. Voeg nu de kip toe, breng op smaak met peper en zout en bak tot het gaar is.
  8. Voeg de gekookte uien en peper toe aan de pan, gevolgd door ½ van je gemengde enchiladasaus. Roer de saus door de rest van de pan en haal van het vuur.
  9. Om je enchiladas te maken, voeg je twee grote lepels kipvulling toe aan de tortillawraps en rol je ze in een sigaarvorm.
  10. Leg ze op een bakplaat, bedek met de overgebleven enchiladasaus en geraspte cheddar.
  11. Bak je enchiladas 15 minuten. Garneer met koriander.

Voedingswaarde informatie

Calorieën457
Totaal vet14g
Totaal koolhydraten45g
Eiwit36g
Lauren Dawes
Schrijver en Expert
Bekijk het profiel van Lauren Dawes

Lauren is afgestudeerd in de Engelse literatuur en afkomstig uit het zuiden van het Verenigd Koninkrijk. Ze is altijd al dol geweest op zwemmen, heeft de afgelopen jaren de power van krachttraining ontdekt en geniet enorm van haar wekelijkse yogales.

In de weekenden kookt of eet ze meestal een soort van brunch en geniet ze van het uitproberen van nieuwe recepten met haar huisgenoten. Ze gelooft heilig in het evenwicht tussen de sportschool en af en toe een lekkere gin.

Lees hier meer over de ervaring van Lauren.

myprotein