Deze one-pot cheesy chicken zorgt ervoor dat je niets anders meer wilt.
Niall Kirkland vinkt alle vakjes aan met deze heerlijk rijke kip, tomaat en basilicum. Bestrooid met een flinke portie lichte mozzarella en cheddar, is het een ongelooflijk, lekker gerecht waar we gewoon geen genoeg van kunnen krijgen.
Het is geweldig voor een op te warmen doordeweeks diner en kan een paar dagen daarna worden bewaard, dus je hebt de lunch ookal gelijk klaar. Combineer met basmatirijst en je favoriete groenten voor een voedzame en bevredigende maaltijd die je de hele dag vol zal houden.
Voor 4 personen
https://youtu.be/nsw-szb4g68
Ingrediënten
- 1 eetl. 100% Coconut Oil
- 500 g kippendij zonder vel
- Zout en peper naar smaak
- 1 theelepel. chilivlokken
- 1 ui (fijngehakt)
- 3 teentjes knoflook (geplet)
- 1 rode chili (fijngehakt)
- 400 g passata
- 1 eetl. oregano
- 1 eetl. rode wijnazijn
- Een bosje verse basilicum
- 300 ml kippenbouillon
- 100 g lichte mozzarella (geraspt)
- 100 g light cheddar (geraspt)
Serveersuggesties:
- Basmati rijst
- Salade of je favoriete groenten
Methode
- Verwarm de oven voor op 180 ° C / 350 ° F.
- Verhit kokosolie in een pan op middelhoog vuur en voeg de kippendijen toe. Kruid royaal en voeg chilivlokken toe. Bak tot ze krokant zijn aan de buitenkant, draai ze dan om en bak ze nog een paar minuten. Verwijder en zet apart.
- Voeg nu de ui toe en bak op middelhoog vuur tot ze zacht zijn. Voeg de knoflook en chili toe en bak 1-2 minuten.
- Voeg dan de passata toe, roer goed, breng aan de kook en voeg de oregano, rode wijnazijn en basilicum toe. Roer opnieuw en laat 10 minuten sudderen.
- Voeg je kippenbouillon en de kippendijen toe aan de pan. Bedek de kippendijen met mozzarella en cheddar en plaats je pan in de oven om 20-25 minuten te bakken.
- Serveer met gekookte basmatirijst en een salade of je favoriete groene groente.
Probeer deze recepten ook:
Voedingswaarde informatie
Calorieën | 414 |
---|---|
Totaal vet | 25g |
Totaal koolhydraten | 9g |
Eiwit | 38g |
Lauren is afgestudeerd in de Engelse literatuur en afkomstig uit het zuiden van het Verenigd Koninkrijk. Ze is altijd al dol geweest op zwemmen, heeft de afgelopen jaren de power van krachttraining ontdekt en geniet enorm van haar wekelijkse yogales.
In de weekenden kookt of eet ze meestal een soort van brunch en geniet ze van het uitproberen van nieuwe recepten met haar huisgenoten. Ze gelooft heilig in het evenwicht tussen de sportschool en af en toe een lekkere gin.
Lees hier meer over de ervaring van Lauren.